Talouselämä: Pääministeri Marinin avopuolison työpaikassa yritettiin hyödyntää avopuolison asemaa asiakashankinnassa

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) avopuolison työpaikassa yritettiin hyödyntää pääministerin avopuolison asemaa ja koronatukia asiakashankinnassa, kertoo Talouselämä .

Avopuoliso Markus Räikkösen työpaikassa MarkkinointiAkatemiassa on yritetty hankkia uusi asiakas kertomalla yrityksen voivan auttaa omia asiakkaitaan saamaan koronatukia. Samassa yhteydessä on korostettu Räikkösen perhesuhdetta pääministeriin.

Asia käy ilmi Talouselämän haltuunsa saamista sähköpostiviesteistä.

MarkkinointiAkatemian toimitusjohtaja Mikko Pulkkila kertoo STT:lle, että kyse on ollut yksittäisen työntekijän toiminnasta, joka ei ole yhtiön hyväksymää.

Pulkkila kertoo saaneensa asiasta tiedon Talouselämän kautta tänään. Hänen mukaansa yrityksellä, pääministerillä eikä tämän puolisolla ole ollut tietoa asiasta.

– Me emme ole yrityksenä antaneet minkäänlaista ohjeistusta toimia näin. Tässä on myös uhrina yhtä lailla yritys.

Yhtiö on käynnistänyt asiasta selvityksen. Pulkkila ei osaa arvioida, kauanko selvityksen valmistuminen kestää.

– Kun saamme asian selville, tulemme asian kanssa ulos.

Myös Marin sanoo STT:lle pitävänsä tietoja erittäin ikävinä.

Marinin puoliso: Minulla ei ole tietoa toiminnasta

Talouselämä kysyi Räikköseltä, miten tämä kommentoi edellä mainittuja tietoja.

– Minulla tai työnantajallani ei ole tietoa tällaisesta kommentoinnista. Työnantajani on ilmoittanut, että yhtiö selvittää asiaa. Työnantajani myös ilmoittaa, että yhtiö ei ole missään ohjeistanut työntekijöitään tällaiseen toimintaan. MarkkinointiAkatemia ei ole yhtiönä toiminut näin, Räikkönen kertoi Talouselämälle.

Pääministeri Marin kertoi tiistaina Twitterissä, että hänen miehensä työpaikka ”on auttanut maksutta ja ilman ehtoja” muita yrityksiä hakemusten teossa Business Finlandille ja ely-keskuksille.

Marin myös kertoi tällä viikolla, että yritys, jossa hänen miehensä on hallituksen jäsenenä on myös saanut avustusta Business Finlandilta.

– Hänellä ei ole omistusta yrityksestä, eikä hän ole mukana yrityksen operatiivisessa toiminnassa. Hän ei ole myöskään osallistunut avustuksen hakemiseen, Marin kirjoitti Twitterissä.

Sähköpostissa korostettiin Räikkösen asemaa

Talouselämän mukaan MarkkinointiAkatemian työntekijä kertoo työsähköpostistaan lähettämässään viestissä, että yhtiö voi hakea omille asiakkailleen tukirahoja. Viestissä kerrotaan, että yhtiön tukirahahakemushanketta vetää Markus Räikkönen. Viestissä korostetaan erikseen Räikkösen olevan pääministerin puoliso.

Viestissä kerrotaan myös samassa asiayhteydessä, että yhtiö on hakenut tukea monille kymmenille asiakkaille ja ettei yhtäkään hakemusta ole hylätty. Viestin mukaan tukirahoja on onnistuttu saamaan asiakkaille monen miljoonan euron edestä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut