Japanilainen akvaario pelkää ruohoankeriaiden unohtavan ihmisten olemassaolon – toivoo kaloille videopuheluita

STT–AFP

Tokiolainen Sumidan akvaariokeskus toivoo ihmisten soittavan ruohoankeriailleen videopuheluita. Tokion Skytree-tornitalossa sijaitseva akvaario on ollut koronapandemian takia suljettuna maaliskuun alusta. Ruohoankeriaat ovat sinä aikana tottuneet olemaan omissa oloissaan.

– Akvaarion asukkaat eivät näe muita ihmisiä kuin hoitajansa ja ovat alkaneet unohtaa ihmisten olemassaolon, akvaario kertoo Twitterissä .

Poikkeustilanne näyttää vaikuttaneen erityisesti ruohoankeriaiden käytökseen. Arat kalat ovat alkaneet kaivautua hiekkaan piiloon joka kerran kun hoitajat kulkevat ohi, mikä vaikeuttaa niiden kunnon seuraamista. Sumidan akvaariossa elää noin 300 ankeriasta, jotka ovat normaalioloissa tottuneet ihmisten läsnäoloon.

– Pyydämme apuanne. Voisitteko näyttää kasvonne ruohoankeriaillemme kotoa käsin, akvaario pyytää viestissään.

Ankeriaiden akvaarion ympärille pystytetään viisi tablettia. Ankeriaiden ystäviä pyydetään näyttäytymään ja juttelemaan ja vilkuttamaan kaloille videopuheluiden kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut