Sadetta luvassa kaikissa olomuodoissa, tänään ei juuri nautita kauniin keväisestä säästä

Taivaalta on tänään luvassa vettä kaikissa olomuodoissa. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Uudellamaalla aamu alkoi huonossa ajokelissä räntä- ja lumisateen vuoksi. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi ennen aamukuutta Twitterissä , että Kehä III:lla lämpötila oli nollassa ja tiellä oli sohjoa.

– Oli räntä- ja vähän ehkä lumeksikin laskettavaa sadetta, joka on enimmäkseen siirtynyt jo idemmäs. Olomuotokin näyttäisi olevan enemmän vettä tällä hetkellä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Sinisalon mukaan Uudellamaalla on odotettavissa sateita iltapäivään saakka.

– Vesisateita on kyllä tulossa, jos siellä jokunen hieman lumisempikin hetki saattaa tulla, mutta se on todennäköisesti vettä mitä taivaalta tulee.

Myös muualla Suomessa on luvassa kuurosateita.

– Maan keskiosassa päivä pysyy pikkuisen viileämpänä, joten räntääkin saattaa olla sateessa.

Pohjois-Lapissa puolestaan sataa lunta ja aika ajoin räntää. Ilmatieteen laitos on antanut lumipyryn vuoksi varoituksen erittäin huonosta ajokelistä Inariin ja Utsjoelle. Enontekiöllä on voimassa huonon ajokelin varoitus.

Sinisalon mukaan ajokelivaroituksia ei laajenneta muualle Suomeen.

– Ei ole niin suurista sateista tai kertymistä kysymys. (Varoitukset) ovat aamupäivän vaan voimassa. Käsivarren osalta katsotaan tilanteen mukaan.

Maan etelä- ja keskiosissa lämpötila nousee tänään korkeimmillaan 7–9 asteeseen. Lapissa on viitisen astetta, mutta Pohjois-Lapissa jäätäneen alle viiteen asteeseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut