Korona vei monen kesätyön – "Suurella määrällä nuoria jää nyt ensi kosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta"

Kesätöiden määrä on kyselyn mukaan pudonnut kaikilla aloilla. Jussi Helttunen / LEHTIKUVA

STT

Kesätyöpaikkojen määrä on vähentynyt selvästi aiemmista vuosista koronavirustilanteen takia, ilmenee keskusjärjestö SAK:n kyselystä.

Kyselyyn vastanneista luottamushenkilöistä 56 prosenttia kertoo, että työpaikalle aiotaan tänä vuonna palkata kesätyöntekijöitä. Viime vuonna vastaava luku oli 71 prosenttia.

– Oli ennakoitavissa, että kesätyöntekijöitä palkataan tänä kesänä aiempaa vähemmän, mutta näin roima pudotus yllätti. Suurella määrällä nuoria jää nyt ensi kosketus työelämään ja arvokasta työkokemusta saamatta, SAK:n koulutus- ja työvoimapoliittinen asiantuntija Kirsi Rasinaho sanoo tiedotteessa.

Kesätöiden määrä on kyselyn mukaan pudonnut kaikilla aloilla. Eniten ne ovat kuitenkin vähentyneet yksityisillä palvelualoilla, joilla kesätöitä on viidennes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Nekin yritykset, jotka kesätyöläisiä palkkaavat, ovat vähentäneet palkattavien määrää puoleen. Vajaa kolmannes luottamushenkilöistä kertoo, että aiemmin sovittuja kesätöitä on jouduttu perumaan.

Kysely toteutettiin toukokuussa, ja siihen vastasi 875 luottamushenkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut