Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Mies murtautui kesämökkiin ja yritti surmata mökin omistajan sekä kaksi poliisia

Syyttäjä vaatii pitkää vankeusrangaistusta miehelle, joka syyttäjän mukaan murtautui kesämökkiin ja sen jälkeen yritti tappaa niin mökin omistajan kuin kaksi poliisiakin.

Syyttäjän mukaan nelikymppinen mies murtautui kesämökkiin Rovaniemellä elokuussa 2017 ja söi sieltä löytynyttä ruokaa. Kun mökin omistava pariskunta saapui paikalle, yritti syytetty tappaa miehen.

Haastehakemuksen mukaan syytetty hyökkäsi miehen päälle mökin sisällä ja löi tätä talttaveitsellä neljästi selkään ja kahdesti päähän.

– (Syytetyn) on lyödessään (uhria) edellä kerrotulla tavalla rintakehän ja pään alueelle täytynyt vähintäänkin pitää (uhrin) kuolemaa varmana tai varsin todennäköisenä seurauksena, syyttäjä sanoo haastehakemuksessa.

Löi poliiseja voiveitsellä

Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Oulun kaupunginsairaalaan. Syyttäjän mukaan mies yritti surmata kaksi poliisia koettaessaan paeta.

Mies hyökkäsi häntä vartioineen poliisin päälle metallinen voiveitsi kädessään ja löi tätä veitsellä kolme kertaa päähän. Toista poliisia mies yritti lyödä voiveitsellä päähän kaksi kertaa, mutta poliisi onnistui väistämään toista lyöntiä.

Lisäksi miestä syytetään pakoyrityksen aikana tapahtuneesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan syytetty löi paikalla ollutta miestä kyynärpäällä vasempaan silmäkulmaan.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan vuoden vankeutta.

Pelkäsi jalkojensa amputoimista

Mies kiistää kaikki syytteet. Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa vastauksessa hän kertoo murtautuneensa mökkiin pelastaakseen henkensä. Mies kertoo viettäneensä murtoa edeltävän yön metsässä ilman päällysvaatteita tai kenkiä.

Miehen mukaan hänen jalkansa olivat reiteen asti haavoilla ja hänellä oli tulehduksen vuoksi kuumetta.

– (Syytetty) on pyrkinyt hoitamaan vammojaan keitetyllä vedellä peseytymällä. Hän ei ole keksinyt muuta keinoa selviytyä, vastauksessa sanotaan.

Miehen mukaan hän ei halunnut tappaa mökin omistajaa, vaan taltuttaa tämän, jotta hän pääsisi pakenemaan. Hän tunnustaa hyökänneensä poliisien päälle voiveitsi kädessään, vaikka kiistääkin syytteet murhan yrityksestä.

– (Syytetyn) toiminta ei ole ollut loogista. Hän on kokenut olevansa vaarassa ja puolustavansa itseään. Hän on pelännyt, että hänen jalkansa amputoidaan, miehen vastauksessa kerrotaan.