Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intia pani ihmissyönnistä syytetyn tiikerin loppuiäksi vankeuteen

Kolmen ihmisen tappamisesta syytetty tiikeri viettää loppuelämänsä vankeudessa. Intian viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina, että kissapeto on liian vaarallinen kulkemaan vapaana.

Viisivuotiaan urostiikerin on sanottu hyökänneen myös karjan kimppuun.

Eläin oli lähtenyt yli 500 kilometrin mittaiselle patikalle Maharashtran osavaltiosta Madhya Pradeshin osavaltioon vuonna 2018. Ensimmäisen kerran se otettiin kiinni joulukuussa 2018 pitkän matkan jälkeen, ja sitä pidettiin vankeudessa kahden kuukauden ajan.

Nomadiksi paikallisessa mediassa kutsutulle tiikerille pantiin seurantapanta, ja sitä kuljetettiin tiikerireservaatin ja kansallispuiston välillä. Viranomaisten mukaan eläin kuitenkin jatkuvasti kuljeskeli ihmisasutusten lähellä ja myös metsästi vaarantaen sekä ihmisiä että kotieläimiä. Lopulta eläin rauhoitettiin ja toimitettiin eläintarhaan Madhya Pradeshin pääkaupunkiin Bhopaliin lauantaina.

Viranomaiset kertoivat, että päätös tiikerin kiinniotosta oli tehty jo kuukausia sitten, mutta toteutusta viivästyttivät koronaviruspandemian vuoksi asetetut rajoitukset.

Nyt viranomaiset ovat luvanneet seurata, miten tiikeri sopeutuu uuteen elinympäristöönsä. Mahdollinen päätös asettaa tiikeri näytille eläintarhaan tai toimittaa se aidatulle safarialueelle tehdään myöhemmin.

Ihmiset ovat viime vuosikymmeninä asuttaneet yhä enenevässä määrin tiikereiden elinympäristöjä, mikä on aiheuttanut konflikteja eläinten kanssa. Intian virallisten lukujen mukaan yli 200 ihmistä kuoli tiikereiden hyökkäyksissä vuosina 2014–2019. Tilastojen mukaan salametsästäjät tai sähköiskut tappoivat yli 200 tiikeriä.

Maailman tiikereistä noin 70 prosenttia majailee Intiassa.