Tunnettu kansalaisoikeusaktivisti kritisoi Trumpia George Floydin hautajaisissa – "Taistelemme pahuutta vastaan"

Yhdysvalloissa tunnettu kansalaisoikeusaktivisti Al Sharpton kritisoi presidentti Donald Trumpia tämän toiminnasta poliisiväkivaltaa vastustavien mielenosoitusten hoidossa.

George Floydin hautajaisissa puhuneen Sharptonin mukaan Trump on ennemmin yrittänyt keskeyttää mielenosoitukset kuin niihin johtaneen poliisiväkivallan. Näin ollen Sharpton katsoo, että Trump on antanut poliisien ymmärtää, että nämä ovat lain yläpuolella.

– Taistelemme korkeiden paikkojen pahuutta vastaan, Sharpton sanoi.

Hänestä presidentti on keskittynyt siihen, miten tarinaa voi kaunistella eikä siihen, miten oikeudenmukaisuus saavutetaan.

Floydin hautajaiset järjestettiin Texasin Houstonissa tiistaina. Hän syntyi Pohjois-Carolinassa, mutta kasvoi Houstonissa. Floydin hautapaikka on hänen äitinsä haudan vieressä.

Mielenosoittajat: Muutokset eivät riittäviä

Poliisin harjoittamaa väkivaltaa vastustavat laajat mielenosoitukset jatkuivat tiistaina eri puolilla Yhdysvaltoja. Protestit alkoivat sen jälkeen, kun Floyd kuoli Minneapolisissa 25. toukokuuta. Floydin taposta syytetään poliisia, joka painoi häntä polvella niskasta liki yhdeksän minuutin ajan pidätystilanteessa. Myös kolmea muuta poliisia syytetään avunannosta tappoon.

Mielenosoittajat ovat vaatineet poliisin rahoituksen leikkaamista ja ainakin paikoin myös poliisilaitoksen lakkauttamista sen nykyisessä muodossa.

Ympäri maata on viime päivinä kerrottu askelista poliisin toiminnan muuttamiseksi. Esimerkiksi Washingtonin alueen paikallishallinto äänesti tiistaina läpi aloitteen, jolla muun muassa estetään palkkaamasta poliiseiksi ihmisiä, joilla on taustallaan vakavia rikkomuksia. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post .

Washingtonissa mieltään osoittavien mukaan muutokset eivät kuitenkaan ole riittäviä.

Oikeusministeri puolusteli liittovaltion puuttumista

Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr puolusti tiistaina liittovaltiotason puuttumista Washingtonin mellakoihin, uutisoi muun muassa CNN . Washington Post kirjoittaa, että Barr kertoi televisiokuvien perusteella vaikuttaneen siltä, että Yhdysvallat oli menettämässä kontrollin pääkaupungista.

Kaupungin pormestari Muriel Bowser kritisoi aiemmin liittovaltion toimia.

Trump määräsi aiemmin kansalliskaartin useisiin osavaltioihin hillitsemään protesteja. Kaartilaiset määrättiin myös Washingtonin kaduille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut