Sibelius-viulukilpailu lykkäytyy kevääseen 2022

Edellinen Sibelius-viulukilpailu järjestettiin vuonna 2015, ja sen voitti yhdysvaltalainen Christel Lee. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Kansainvälinen Jean Sibelius -viulukilpailu siirretään kevääseen 2022. Järjestyksessä 12. Sibelius-viulukilpailu oli määrä järjestää tämän vuoden lopulla, mutta tapahtumaa lykätään koronapandemian vuoksi.

Taideyliopisto toteaa, että siirtopäätöksen syy on pandemian tuoma maailmanlaajuinen epävarmuus kokoontumiseen ja matkustamiseen liittyvistä rajoituksista.

Sibelius-viulukilpailu siirtyy pidettäväksi ajalle 18.–29. toukokuuta 2022. Kilpailu järjestetään Helsingissä Sibelius-Akatemian konserttisalissa ja Musiikkitalossa.

Jotta viulukisan siirto olisi oikeudenmukainen ja tasapuolinen, muutetaan kevään 2022 mittelön osalta ikärajaa siten, että kilpailijat voivat olla vuonna 1990 tai sen jälkeen syntyneitä.

Viulukilpailun tämän kerran siirto ei vaikuta tapahtuman myöhempään järjestysaikatauluun. Kevään 2022 jälkeen seuraava kilpailu pidetään loppuvuodesta 2025.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.