Päiväkotiketju Touhula sulkee 43 päiväkotia eri puolilla Suomea

Päiväkoteja suljetaan muun muassa Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä ja Limingassa. Monissa suljettavista päiväkodeista toiminta päättyy heinäkuun lopussa. RITVA SILTALAHTI / LEHTIKUVA

STT

Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju Touhula kertoo saaneensa päätökseen kesäkuun alussa alkaneet yt-neuvottelut.

Niiden tuloksena Touhula sulkee 43 päiväkotia eri puolilla Suomea. Päiväkoteja suljetaan muun muassa Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä ja Limingassa. Monissa suljettavista päiväkodeista toiminta päättyy heinäkuun lopussa.

Yt-neuvottelujen piirissä oli 420 ihmistä. Tarkka irtisanottavien määrä selviää myöhemmin.

Päätösten taustalla oli Touhulan vaikea taloudellinen tilanne. Touhula hakeutui yrityssaneeraukseen toukokuun puolivälissä.

Tuolloin Touhula kertoi toimintansa olleen tappiollista viime vuodesta lähtien. Yhtiön mukaan tappiot ovat johtuneet useiden päiväkotien vähäisistä lapsimääristä ja siitä, etteivät kuntien maksamat korvaukset ole nousseet samassa tahdissa kustannusten kanssa.

Myös koronavirusepidemia on heikentänyt yhtiön taloutta. Touhula kertoi toukokuussa, että ketjun päiväkodeissa on ollut poikkeuksellisen vähän lapsia maaliskuun puolenvälin jälkeen.

Touhula: Suurin osa päiväkodeista taloudellisesti vakaita

Toimitusjohtaja Minna Elomaan mukaan laajat muutokset olivat välttämättömiä Touhulan tulevaisuuden turvaamiseksi.

– Neuvottelujen lopputulos on todella raskas ja olemme syvästi pahoillamme, että niin moni hyvä työntekijä ei enää jatka Touhulassa ja useita päiväkoteja joudutaan sulkemaan, Elomaa sanoo tiedotteessa.

Touhulan mukaan suurin osa yhtiön päiväkodeista on taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia. Yt-neuvottelujen ulkopuolelle oli rajattu yli 140 päiväkotia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut