Merivartija kuoli partioveneen upottua Suomenlahdella

Merivartija kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Helsinkiin Meilahden sairaalaan. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Merivartija on kuollut partioveneen upottua Suomenlahdella Loviisan edustalla myöhään juhannuspäivän iltana, kertoo Suomenlahden merivartiosto. Merivartijan kuolemansyyntutkintaa hoitaa Itä-Uudenmaan poliisi, eikä tutkinnasta tiedoteta enempää.

Vartiolaiva Turvan partiovene sai lauantaina iltakymmenen jälkeen pohjakosketuksen jälkeen vuodon ja upposi siten, että vain veneen keula jäi pinnalle.

Veneessä oli kolmen hengen miehistö. Kaksi miehistön jäsentä onnistui pelastautumaan, mutta yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen.

Veneeseen jäänyt merivartija saatiin lopulta pois veneestä. Hänet kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Helsinkiin Meilahden sairaalaan, jossa hänet todettiin myöhemmin kuolleeksi, tiedotteessa kerrotaan.

Pelastustehtävään hälytettiin Suomenlahden merivartioston venepartioita, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä ensihoidon, poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan onnettomuudesta. Otkes ilmoittaa asiasta Twitterissä .

Ministeri Ohisalo ja kollegat välittivät osanottonsa

Poliisilaitokset eri alueilla, pelastuslaitokset ja merivartiosto ovat ottaneet osaa merivartijan kuolemaan. Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) välitti surunvalittelunsa Twitterissä .

– Surullinen uutinen viime yöltä. Otan osaa läheisten ja kollegojen suruun, Ohisalo kirjoitti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut