Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Seattlen "poliisivapaalla" alueella ammuttiin 19-vuotias mies

Nuori mies kuoli ja toinen haavoittui vakavasti eilen sattuneessa ampumisessa Seattlen mielenosoittajien valtaamalla alueella, kertovat viranomaiset. Poliiseja estettiin saapumasta paikalle ja mielenosoittajien omat lääkintämiehet kuljettivat uhrit sairaalaan, jossa toinen heistä todettiin kuolleeksi.

Mielenosoittajat ovat pitäneet "poliisivapaata" aluetta hallussaan jo pian parin viikon ajan. Seattlen valtaus sai alkunsa Yhdysvalloissa puhjenneista laajoista mielenosoituksista, joilla on protestoitu poliisiväkivaltaa ja afrikkalaisamerikkalaisten syrjintää vastaan.

Poliisin mukaan ampujasta tai ampujista ei ole tietoa. Seattle Times -lehden mukaan ampumisen ei uskota olevan yhteydessä mielenosoitukseen.

Seattlen valtaus on sujunut pääosin rauhanomaisessa festivaalitunnelmassa. Presidentti Donald Trump on uhannut puuttua valtaukseen ja kutsunut aluetta "katastrofiksi" ja valtaajia äärivasemmistolaisiksi anarkisteiksi. Washingtonin osavaltion kuvernööri Jay Inslee kehotti presidenttiä pysymään erossa osavaltionsa asioista.