Ministerit ja Lufthansan johto taivuttelevat niskoittelevaa suuromistajaa pelastusohjelman taakse – selvitystila uhkaa

Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholz ja talousministeri Peter Altmaier (kuvassa) taivuttelevat Lufthansan suurinta yksittäistä omistajaa yhtiön pelastusohjelman taakse. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan valtiovarainministeri Olaf Scholz ja talousministeri Peter Altmaier taivuttelevat lentoyhtiö Lufthansan suurinta yksittäistä omistajaa yhtiön pelastusohjelman taakse.

Scholz, Altmeier ja Lufthansan johto tapasivat tänään lentoyhtiöstä 15 prosentin siivun omistavan Heinz Hermann Thielen. Miljardööri Thiele on suhtautunut kielteisesti pelastusohjelmaan, joka nostaisi Saksan valtion osuuden Lufthansasta 20 prosenttiin.

Lufthansa ajautuu selvitystilaan, jos Thiele äänestää torstain yhtiökokouksessa ohjelmaa vastaan. Yhtiökokoukseen on rekisteröitynyt 38 prosenttia äänivallasta, ja pelastusohjelman hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö, eli Thiele voi yksin kaataa tukipaketin.

EU-komissio ja Lufthansan hallintoneuvosto ovat hyväksyneet pelastusohjelman, jonka suuruus on yhdeksän miljardia euroa. Lufthansa on joutunut kassakriisiin koronan vuoksi.

Air France-KLM saa vain lainoja

Thiele arvostelee Saksan valtion osallistumista pelastusoperaatioon yhtiön osakkeita vastaan. Hän viittaa ranskalais-hollantilaiseen Air France-KLM :ään, jonka pelastusohjelma sisältää valtioiden lainoja mutta ei omistusta yhtiössä.

Lufthansalla 138 000 työntekijää, joista 22 000 on vaarassa saada potkut. Lentoliikenteen odotetaan palautuvan ennalleen vasta vuosia koronakriisin päättymisen jälkeen.

Muita Lufthansaan kuuluvia lentoyhtiöitä ovat S wiss, Austrian ja Brussels Airlines .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut