Trumpin Tulsan vaalitapahtuman työntekijöillä todettu lisää koronatartuntoja

Kahdella Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin vaalikampanjan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, kampanja kertoi maanantaina. Molemmat sairastuneet osallistuivat viikonloppuna Oklahoman Tulsassa järjestettyyn vaalitapahtumaan.

Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat. CNN :n mukaan sairastuneet työntekijät olivat käyttäneet maskeja tapahtuman aikana. Jo ennen tapahtumaa kuuden kampanjatyötekijän kerrottiin saaneen tartunnan.

Kampanjan viestintäpäällikkö Tim Murtaugh kertoo, että kampanjassa on aloitettu eritystoimet ja ryhdytty selvittämään, kenen kanssa työntekijät olivat tekemisissä.

Osallistujilla ei maskipakkoa

CNN kirjoittaa, että tapahtuman osallistujia ei velvoitettu käyttämään maskeja eikä heidän tarvinnut pitää turvavälejä. Näin siitä huolimatta, että Trumpin hallinnon asiantuntijat ovat korostaneet kummankin merkitystä koronaviruksen leviämisen rajoittamisessa.

Asiantuntijat olivat myös vedonneet sen puolesta, että tapahtuma olisi pitänyt perua. Oklahoman osavaltiossa on todettu päälle 10 000 virustartuntaa ja yli 360 ihmistä on kuollut koronavirukseen liittyen.

Trump itse on toistuvasti vähätellyt viruksen vaikutuksia. Hän julistikin tilaisuudessa, että hänen mielestään koronavirustestausta olisi syytä hillitä, koska testien lisääminen johtaa siihen, että tartuntoja todetaan enemmän. Kampanjasta selitettiin myöhemmin, että kommentti oli vitsi.

Tapahtuma oli presidentin ensimmäinen vaalitilaisuus koronakriisin alkamisen jälkeen. Tapahtuma veti odotettua vähemmän yleisöä. Trump kertoi aiemmin odottavansa tapahtumaan kymmeniätuhansia ihmisiä.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Trumpin kampanjapäällikkö Brad Parscale väitti aiemmin, että lippuja tapahtumaan yritti haalia yli miljoona ihmistä. Tulsan pelastuslaitoksen mukaan lopulta tapahtumaan osallistui lopulta alle 6 200 ihmistä, kirjoittaa CNN. Trumpin kampanja on kyseenalaistanut määrän.

Yhdysvalloissa on määrä pitää presidentinvaalit marraskuussa. Demokraattien tuleva ehdokas on Joe Biden.

Tartuntamäärät kasvussa

Yhdysvalloissa on tilastoitu eniten koronavirustartuntoja ja siihen liittyviä kuolemia koko maailmassa. Maanantaihin mennessä paikallista aikaa maassa oli todettu yli 120 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, selviää uutistoimisto AFP:n mukaan yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Sairastuneita on yli 2,3 miljoonaa.

Worldometer-tilastosivun mukaan Yhdysvalloissa on todettu 370 virukseen liittyvää kuolemaa miljoonaa asukasta kohden.

Tartuntamäärät ovat olleet viime viikkoina ripeässä nousussa useissa etelän ja lännen osavaltioissa sen jälkeen, kun koronarajoituksia on alettu purkaa. CNN kertoo, että koronavirustartunnat ovat yleistyneet erityisesti nuoremman väestön keskuudessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut