Keskiviikkona mitattiin lähes 31 asteen hellelukema Kankaanpäässä – uusia lämpöennätyksiä voi syntyä lisää lähipäivinä

Kuluvan kesän lämpöennätys mitattiin keskiviikkona Satakunnassa Kankaanpäässä, kertoo Ilmatieteen laitos. Elohopea nousi iltapäivällä 30,8 asteeseen Niinisalon lentokentän mittausasemalla.

Yli 30 asteen lukemia mitattiin myös Kymenlaaksossa, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa.

Keskiviikon kakkossijalle nousi Kouvola 30,7 ja 30,4 asteen lukemilla kahdesta eri mittausasemasta. 30,4 astetta mitattiin myös Lahdessa ja Mikkelissä.

30 asteen raja rikkoutui ensimmäistä kertaa tänä kesänä jo tiistaina, kun tiistai-iltana havaittiin 30,7 asteen ennätyslukema Keski-Suomessa Luhangan Judinsalossa.

Tätä aiempi ennätys oli maanantain 29,2 astetta Ylitorniolta Lapista.

Torstaina voidaan rikkoa uusia lämpöennätyksiä. Lämpötilat voivat nousta vielä entisestään Turun seudulla, länsirannikolla ja Pohjanmaalla. Myös itärajan tuntumassa voidaan hikoilla keskiviikkoa enemmän.

Hellettä piisaa loppuviikko

Ainakin lauantaihin asti Suomessa eletään hellelukemissa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Vilma Kangasaho.

– Kesäistä, pilvistä sekä selkeää ja poutaista säätä, Kangasaho ennustaa lähipäiville.

Perjantaina lämpötilat voivat jo hieman laskea, mutta Etelä-Suomessa lämpötilat voivat yhä nousta 30 asteeseen. Lauantaina jäädään alle 30 asteen, Lapissa jopa alle 20 asteen.

Helteiden keskellä voi tulla myös paikallisia sade- ja ukkoskuuroja. Kuuroja on luvassa erityisesti Lapissa sekä Keski-Suomessa. Kangasahon mukaan kuurot ovat hyvin paikallisia, joten niiden ennustettavuus on heikko.

Sunnuntaina lämpötilat alkavat laskea, ja ensi viikolla jäädään alle 25 asteen. Hellelukemiin ei välttämättä nousta enää maanantaina.

– Sunnuntaista alkaen tasaiseen tahtiin alkaa viilentyä koko Suomessa, Kangasaho kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut