Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FT: Saksan finanssivalvonnan toiminta syyniin Wirecard-jupakan takia

EU tulee vaatimaan tutkintaa siitä, epäonnistuiko Saksan finanssivalvonta maksupalveluyhtiö Wirecardin valvonnassa. Taloudesta vastaava komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis sanoo Financial Timesille , että Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaista pyydetään tutkimaan, onko valvonnassa epäonnistuttu ja jos näin, mihin toimiin on tarvetta ryhtyä.

Hänen mukaansa EU:n täytyy valmistautua viralliseen tutkintaan siitä, rikkoiko Saksan pankkivalvonta unionin sääntöjä, jos alustavissa tutkinnoissa ilmenee vajavaisuuksia.

Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisella on heinäkuun puoleen väliin aikaa vastata pyyntöön.

Yritys ilmoitti maanantaina, että yhtiön tilintarkastajien etsimiä 1,9:ää miljardia euroa ei luultavasti ole olemassa. Rahojen piti olla pankkitileillä Filippiineillä. Sunnuntaina Filippiinien keskuspankki sanoi, etteivät etsityt rahat ole päätyneet miltään osin Filippiinien rahoitusjärjestelmään.

Tiistaina yrityksen ex-toimitusjohtaja Markus Braun pidätettiin. Braunia epäillään markkinoiden manipuloinnista sekä yhtiön taseen ja liikevaihdon paisuttelusta.

Braun on sittemmin vapautettu takuita vastaan.

Wirecardia pidettiin yleisesti menestyneenä ja nousukiidossa olleessa yrityksessä, mutta sen alamäki alkoi vuonna 2019, jolloin epäilyt sen Aasian-haaran kirjanpidosta tulivat julkisuuteen.

Torstaina yhtiö kertoi hakeutuvansa maksukyvyttömyysmenettelyyn.