Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkoihoiset ääninäyttelijät esittävät tästä lähtien Simpsoneissa vain valkoihoisia hahmoja – muun muassa Apu ja tohtori Hibbert saavat uudet äänet

Valkoihoiset ääninäyttelijät eivät tule enää esittämään piirrossarja Simpsoneissa etnisiin vähemmistöihin kuuluvia hahmoja, televisiosarjan tuottajat ilmoittivat perjantaina.

Päätös koskee myös sarjassa vuodesta 1989 asti mukana ollutta intialaistaustaista Apu Nahasapeemapetilonia, jonka äänenä on kuultu näyttelijä Hank Azariaa.

Apun hahmoa on jo pitkään pidetty ongelmallisena, sillä sen on katsottu ylläpitävän rasistisia stereotyyppejä. Viime tammikuussa Azaria ilmoitti sopineensa yhdessä sarjan tuottajien kanssa, että hän jättää roolin.

Päätöksen myötä uuden äänen saa myös tohtori Hibbert, jota on tähän asti esittänyt Harry Shearer.

Vastaavanlaisia päätöksiä on tehty myös muissa televisiosarjoissa. Family Guy-piirrossarjassa mustaihoista Cleveland Brownia esittänyt Mike Henry ilmoitti Twitterissä jättävänsä roolin.

– On ollut kunnia esittää Clevelandia Family Guyssa 20 vuotta. Rakastan hahmoa, mutta värillisten ihmisten tulisi esittää värillisiä hahmoja, hän perusteli päätöstä.