Boeing 737 Max -kone päästettiin uudelleen lentämään

Konemalli on ollut lentokiellossa ympäri maailman viime vuoden maaliskuusta asti kahden tuhoisan lento-onnettomuuden jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen FAA aloitti maanantaina koelentojen sarjan tutkiakseen Boeingin 737 Max -konemallin lentoturvallisuutta siihen tehtyjen muutosten ja korjausten jälkeen. Konemalli on ollut lentokiellossa ympäri maailman viime vuoden maaliskuusta asti kahden tuhoisan lento-onnettomuuden jälkeen.

Ensimmäinen koelento lähti Seattlesta aamulla paikallista aikaa. Lennon oli määrä kestää useita tunteja, kertoi FAA . Uusia lentoja on tarkoitus järjestää useita seuraavan kolmen päivän aikana.

FAA korosti, että koneen turvallisuuden arviointi vaatii vielä paljon työtä. FAA totesi poistavansa lentokiellon vasta kun on varmaa, että kone täyttää turvallisuusvaatimukset. Mitään aikataulua lentoluvan antamiselle ei ole annettu.

Koneelle Indonesiassa ja Etiopiassa sattuneessa kahdessa turmassa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Ongelmakone on Boeingin tammikuisen arvion mukaan aiheuttanut yhtiölle tappioita yli 18 miljardin dollarin (16 miljardin euron) edestä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut