Media: Iranissa jälleen mystinen räjähdys sotilaskohteiden lähellä

STT

Iranissa on raportoitu jälleen mystinen räjähdys. Asiasta kertoi muun muassa New York Times.

Pääkaupunki Teheranin länsiosassa sattunut räjähdys aiheutti laajoja sähkökatkoksia kaupungin asuinalueilla. Kyseessä oli jo kolmas kerta kolmen viikon sisällä, kun iranilaiset ovat heränneet aamuyöllä tapahtuvaan räjähdykseen.

Analyytikkojen mukaan räjähdys tapahtui lähellä sotilaskohteita. New York Timesin haastattelema asiantuntija kertoo, että alueella on kemiallisten aseiden tutkimukseen liittyvä keskus sekä toinen tuntematon tuotantolaitos.

Myös aiemmat räjähdykset ovat tapahtuneet lähellä merkittäviä sotilas- ja ydinkohteita Teheranin kupeessa.

Vahinko vai sabotaasi?

Aiemmista räjähdyksistä ensimmäinen tapahtui Khojirissa, jossa sijaitsee maan laajin ohjuksien tuotantopaikka.

Iranin viranomaiset ovat kuvanneet Khojirin räjähdystä kaasutankin räjähdykseksi. Asiantuntijoiden mukaan on puolestaan epäselvää, oliko kyseessä vahinko vai tahallinen sabotaasi.

Toinen räjähdyksistä sattui taas lähellä Natanzin ydinvoimalaa. Tämän räjähdyksen syytä Iranin viranomaiset eivät ole kommentoineet, kertoo New York Times.

Viranomaisten mukaan kyseessä oli onnettomuus, jonka syy on tiedossa, mutta siitä ei kerrota enempää. New York Timesin haastatteleman tiedustelulähteen mukaan vahingon olisi aiheuttanut Israelin valtion asettama pommi.

Iranissa on viimeisten viikkojen aikana tapahtunut useita tulipaloja tai räjähdyksiä esimerkiksi teollisuuslaitoksissa. Viime viikolla 19 ihmistä kuoli räjähdyksessä teheranilaisen klinikan kellarissa, jossa kaasukanistereita oli syttynyt tuleen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut