Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Asuntokauppojen määrä palasi kesäkuussa lähes edellisvuoden tasolle sen jälkeen, kun koronakriisi hiljensi markkinoita kevään ajaksi, kertoo Kiinteistönvälitysalan keskusliitto.

Liiton tilastojen mukaan vanhojen asuntojen kauppa jäi kesäkuussa noin kaksi ja uusien asuntojen kauppa noin kolme prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitaloja ja rivitaloasuntoja myytiin vuodentakaista enemmän.

– Asuntolainahakemusten määrän kasvu indikoi markkinan toipumista jo toukokuun lopulla. Selkeästi asunnon ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut, sanoo OP Kodin johtaja Lasse Palovaara tiedotteessa.

Uudiskohteiden kauppa kävi vahvana koko alkuvuoden

Kaiken kaikkiaan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana myytiin liiton tilastojen mukaan yhteensä noin 32 100 asuntoa, mikä on runsaat seitsemän prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Asunnoista noin 27 500 oli vanhoja kohteita.

Nuupahdusta tapahtui erityisesti huhti- ja toukokuussa, jolloin vanhoja asuntoja myytiin noin kolmannes vähemmän kuin vuosi sitten. Sen sijaan uudiskohteiden kauppa kävi Kiinteistönvälitysalan keskusliiton mukaan vahvana koko alkuvuoden. Koko alkuvuonna uusia asuntoja kaupattiin liiton noin prosentin vähemmän kuin viime vuonna, kun vanhojen asuntojen osalta laskua kertyi hieman runsaat kahdeksan prosenttia.