Suomi säästyi myrskytuhoilta, mutta sademäärät ylittivät paikoin 50 millimetriä

Lauantaina Suomenlahden yli liikkunut matalapaineen alue toi paikoin yli 50 millimetrin sateita, mutta pahimmat tuulet rantautuivat Viroon.

– Myrsky etenee nyt pääosin Suomenlahden etelä- ja itäosassa. Näyttää siltä, että Suomen rannikko säästyy pahimmilta tuulilta. Mahdollisesti vielä illalla voi olla Etelä-Karjalan alueella tuulista, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle kertoo.

Lauantaina alkuiltaan mennessä rankimmat sateet mitattiin Ilomantsissa, jossa Saarikallen mukaan vettä oli tullut 54 millimetriä.

– Myös Espoon Nuuksiossa sadetta oli tullut 44 millimetriä, joka on ihan kohtuullinen sadekertymä. Rankkasateet ovat kuitenkin olleet odotetunlaisia, Saarikalle sanoo.

Virossa kovat tuulet ovat Saarikallen mukaan katkoneet sähköjä tuhansilta ihmisiltä. Viron yleisradioyhtiö Eesti Rahvusringhääling kertoo , että suurin osa sähkökatkoista sijoittui Saarenmaan ja Pärnumaan alueille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut