Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israelissa pääministeri Netanjahun korruptio-oikeudenkäynti jatkuu tammikuussa

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun oikeudenkäyntiä jatketaan ensi vuonna tammikuussa, jerusalemilainen oikeusistuin päätti tänään.

Oikeudenkäynti alkoi toukokuun loppupuolella, ja tänään asiassa pidettiin toinen käsittelypäivä. Netanjahu ei osallistunut tämänpäiväiseen käsittelyyn.

Tammikuussa jutussa jatketaan todistajanlausuntojen kuulemisella. Istuntoja on määrä pitää kolme kertaa viikossa. Tarkkoja päivämääriä ei vielä kerrottu.

Netanjahua syytetään muun muassa lahjusten vastaanottamisesta, petoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Hän on kiistänyt kaikki syytökset.

Netanjahu on jo pitkään väittänyt olevansa ajojahdin uhri. Hänen mukaansa tekaistujen syytösten tarkoituksena olisi estää häntä jatkamasta pääministerin virassa.

Lisää lykkäystä luvassa?

Oikeudenkäynnin piti alkaa jo maaliskuussa, mutta se siirrettiin toukokuulle koronaviruksen takia. Syytteet nostettiin marraskuussa.

Toukokuun istunnossa Netanjahun asianajajat pyysivät käsittelyn siirtämistä pitkälle eteenpäin todisteisiin tutustumista varten. Asianajajien uskotaan hakevan vielä lisää lykkäystä oikeudenkäyntiin ja pyytävän lisää syyttäjän todisteita nähtäväksi.

Syyttäjä on kerännyt asiassa yli 300 todistajaa tukemaan syytteitään.

Netanjahu on ensimmäinen Israelin pääministeri, jota vastaan on nostettu korruptiosyytteet kesken virkakauden. Hänellä ei kuitenkaan ole velvoitetta erota tehtävästään ennen mahdollista korruptiotuomiota.