Oulussa paloi pienkerrostalon alakerrassa ollut pizzeria

Ravintolan keittiössä syttynyttä paloa oli yöllä sammuttamassa puolisen kymmentä pelastuslaitoksen yksikköä. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Oulussa paloi aikaisin torstaiaamuna kolmikerroksisen pienkerrostalon alakerrassa ollut pizzeria.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palomestarin Hannu Timosen mukaan ravintolan keittiössä oli syttynyt tulipalo, jota oli ollut yöllä sammuttamassa puolisen kymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

– Käytännössä pizzerian keittiö ja ravintolasali tuhoutuivat palossa, Timonen kertoi STT:lle aamukuuden jälkeen torstaina.

Palanut ravintola on alle sadan neliön suuruinen. Timonen kuvailee ravintolaa pienehköksi. Pizzerian yläpuolella oleviin asuntoihin tuli myös eriasteisia savuvahinkoja, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Palomestarin mukaan ketään ei jouduttu tulipalon yhteydessä evakuoimaan, mutta asukkaita tuli jonkin verran ulos pizzerian yläpuolisista asunnoista. Osa asukkaista jäi kuitenkin asuntoihin.

Timonen kertoi aamulla puhelimessa, että palo oli siihen mennessä sammutettu ja asukkaiden oli mahdollista jäädä palosta huolimatta asuntoihinsa. Myös asunnoista poistuneet olivat Timosen mukaan palanneet asuntoihinsa.

Talossa oli palohetkellä toistakymmentä asukasta

Palomestarin mukaan rakennus ei ole aivan uusi ja tämän vuoksi tulipalo olisi voinut myös levitä muihin osiin rakennusta. Tulipalosta tehdyn ilmoituksen myötä tilanne saatiin kuitenkin ratkeamaan niin, ettei palo päässyt leviämään pizzerian ulkopuolelle.

Tulipalosta ilmoitti palomestarin mukaan samaisessa rakennuksessa asuva henkilö, joka oli havainnut ravintolan ulkopuolelta tulevan savua.

Tarkkaa paikalla olleiden asukkaiden määrää Timonen ei osaa sanoa, mutta arvioi tulipalon hetkellä rakennuksessa olleen toistakymmentä ihmistä. Asuntoja Timonen taas arvioi rakennuksessa olevan 20–30.

Pizzerian vieressä sijaitsee myös parturi ja apteekki, joissa palomestari arvioi olevan myös eriasteisia savuvahinkoja.

– Sangen merkittävästä tapahtumasta puhutaan kyllä, Timonen arvioi.

Ilmoitus Koskelantiellä syttyneestä tulipalosta saapui puoli neljän aikoihin aamuyöllä. Sammutustyöt kestivät Timosen mukaan parin tunnin ajan. Pelastuslaitos oli jo aamukuuden jälkeen poistunut kohteesta ja jälkivartiota teki kiinteistöhuolto.

Syttymissyystä ei ollut heti arviota, mutta pahin palopaikka oli keittiötilassa. Syttymissyytä oli Timosen mukaan tarkoitus tutkia pelastuslaitoksen toimesta paremmin myöhemmin aamulla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut