Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Useita työntekijöitä altistui vaarallisen aineen höyryille Vantaalla

Vantaan Tikkurilantiellä sijaitsevassa rekkaterminaalihallissa tapahtui varhain torstaiaamuna onnettomuus, jossa useita työntekijöitä altistui terveydelle haitallisille höyryille, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Onnettomuudessa säilörehun valmistuksessa käytettävää muurahaishappoa pääsi roiskumaan säiliön siirron yhteydessä.

– Isoina pitoisuuksina hengitettynä se voi olla terveydelle haitallista ja aiheuttaa vakavia vaurioita. Erittäin syövyttävä ja vahva 99-prosenttinen happo oli kyseessä, kertoo päivystävä palomestari Juha Gröhn.

Kukaan työntekijöistä ei saanut happoa päälleen. Terminaalissa sisällä olleet viisi henkilöä altistuivat kuitenkin höyryille ja hakeutuivat itse hoitoon ilman ambulanssin tarvetta.

Pelastuslaitos imeytti roiskuneen hapon. Muurahaishapon höyryt voivat suurina pitoisuuksina hengitettäessä vaurioittaa hengityselimistöä, mutta palomestarin mukaan tältä todennäköisesti vältyttiin.

– Erittäin vakavissa tapauksissa tuntien päästä voi kehittyä sellainen keuhkopöhö, mutta tässä ei ollut erittäin vakavasta tilanteesta kyse, Gröhn kertoo STT:lle.