Oikeuskanslerille kanteluita Kiurun ilmoittamasta pakkokaranteenista

Ministeri Krista Kiuru kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa, että riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. ARTTU KOKKONEN / LEHTIKUVA

STT

Oikeuskanslerille on tehty useita kanteluita perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) ilmoittamasta pakkokaranteenista koronaviruksen riskimaista saapuville.

Oikeuskanslerinviraston kirjaamosta kerrottiin STT:lle tänään aamulla, että oikeuskanslerille on tähän mennessä saapunut viisi kantelua Kiurun menettelystä. Kantelut koskevat pääasiassa pakkokaranteenia.

Kanteluiden tekijät ovat nimien perusteella yksityishenkilöitä.

Kiuru kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa, että riskimaista Suomeen matkustavat määrätään jatkossa viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. Kiurun mukaan riskimaista tulleille voidaan määrätä myös pakkotestejä.

Oikeusministeri Henriksson yllättyi Kiurun ilm oituksesta

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi STT:lle eilen, että pakkotestit ja karanteenimääräykset tulevat rajoille mahdollisimman pian. Voimaantulon tarkkaa aikaa ei ole kerrottu.

Koronakaranteenin pituus on 14 päivää. Varhilan mukaan karanteenin määrää harkinnan perusteella tartuntatautilääkäri tai tämän valvonnassaan toimiva terveydenhuollon ammattihenkilö.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kertoi eilen Helsingin Sanomille , ettei hallituksen sisällä ollut käyty keskustelua pakollisesta karanteenista ja pakollisista koronatestauksista. Hän kertoi olleensa yllättynyt, kun Kiuru kertoi asiasta maanantaina.

Oikeuskansleri valvoo hallituksen ja ministeriöiden virkatoimien lainmukaisuutta. Kanteluista uutisoi aiemmin Keskisuomalainen .

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut