Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Finnairin mukaan lentojen kysyntä on ollut matkustusrajoitusten vuoksi ennakoitua vähäisempää. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Finnair kertoo vähentävänsä suunnittelemiaan vuoroja Euroopan-reiteillään syyskuussa. Yhtiön mukaan syynä on se, että monet maat ovat asettaneet uusia matkustusrajoituksia koronan vuoksi. Matkustusrajoitusten vuoksi lentojen kysyntä on ollut ennakoitua vähäisempää.

Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen kertoo tiedotteessa, että Euroopan-lentämistä tukevaa vaihtoliikennettä Aasiasta ja Yhdysvalloista ei vielä ole näiden alueiden tiukkojen koronarajoitusten vuoksi. Myöskin paikallinen kysyntä on rajoitusten vuoksi aiemmin arvioitua vähäisempää.

– Koronatilanteen vuoksi meillä on syyskuussa lentoja noin 30 prosenttia siitä, mitä operoimme vuoden 2019 syyskuussa, Turtiainen sanoo.

Finnair lentää uusien suunnitelmiensa mukaan syyskuussa kaikkiin Euroopan-kohteisiin, joihin se lensi elokuussakin, mutta pienemmällä vuorotiheydellä. Poikkeuksia ovat Nizza ja Turku, joihin yhtiö lopettaa lennot syyskuussa.

Finnair on yhteydessä nyt peruttujen lentojen asiakkaisiin ja reitittää heidät uudelleen muille lennoilleen. Suurelle osalle Euroopan liikenteen matkustajista löytyy yhtiön mukaan uusi lento samalle päivälle.

Vuorotiheyksiä muutetaan myös kotimaassa

Euroopan-reittien lisäksi Finnair muuttaa syyskuussa myös kotimaassa vuorotiheyttä joihinkin kaupunkeihin. Syyskuusta alkaen Finnair lentää Kuopioon kerran päivässä sekä Vaasaan ja Maarianhaminaan viisi kertaa viikossa.

Tavoitteena oli aloittaa syyskuussa myös lennot Tampereelle, mutta kysyntätilanteen vuoksi lentojen aloitus siirtyy.

Sen sijaan Lappiin ja Kuusamoon Finnair lisää lentojaan. Ivaloon ja Kittilään lennetään kahdeksan ja Kuusamoon yhdeksän kertaa viikossa.

Koronapandemia painoi Finnairin tuloksen keväällä lähes pystysuoraan syöksykierteeseen, kun matkustajamäärä putosi huhti-kesäkuussa peräti 97,5 prosenttia vuotta aiemmasta.

Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos romahti huhti-kesäkuussa 174 miljoonaa euroa tappiolle 69 miljoonan euron liikevaihdolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut