Hallitus puntaroi rajapäätöksiä tänään, Harakka tuo neuvotteluun esityksen Skopjen-lentojen väliaikaisesta katkaisusta

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) mukaan tilanne Skopjen-reitin osalta on poikkeuksellinen ja vakava. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Hallitus kokoontuu tänään neuvottelemaan rajaliikennettä koskevista päätöksistä. Neuvottelut alkavat kello 17 Säätytalossa Helsingissä.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) ilmoitti eilen tuovansa hallituksen neuvotteluun esityksen, jonka mukaan Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen väliset lennot katkaistaisiin väliaikaisesti koronan takia. Harakan mukaan tilanne Skopjen-reitin osalta on poikkeuksellinen ja vakava.

Tähän mennessä Skopjesta tulleista matkustajista 41:llä on todettu koronatartunta.

Skopjesta saapunee vielä kolme konetta Turkuun

Harakka ei osannut sanoa, milloin Skopjen-lennoista tulee muodollinen valtioneuvoston päätös, mutta hallitus on asiasta yksimielinen.

Harakka arvioi, että lauantai 29. elokuuta olisi ensimmäinen päivä, jolloin lentoja ei Turkuun Skopjesta enää tulisi. Tällöin Turkuun ehtisi Skopjesta lentää vielä kolme konetta.

Hänen mukaansa nämä kolme konetta olisivat tiukan kontrollin alaisia ja kaikki matkustajat testattaisiin ja määrättäisiin karanteeniin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut