Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinto: Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa

Työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa, Verohallinto kertoo.

Maskia työssään käyttävät tekevät vähennykset tulonhankkimismenoina. Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät voivat vähentää 13. elokuuta alkaen kertyneitä maskikustannuksia matkakuluissa.

Työnantaja voi verovapaasti antaa työntekijöilleen kasvomaskeja töissä ja työmatkoilla käytettäväksi.

Maskin käytöstä työmatkoilla voi vähentää kaksi euroa päivässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi 13. elokuuta suosituksen, jossa kannustettiin maskin käyttöön joukkoliikenteessä. Suosituksen jälkeen jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä töihin itse ostamaansa maskia käyttäen, maskikuluja voi vähentää kaksi euroa ilman erityistä selvitystä.

Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa.

– Jos sinulle kertyy tänä vuonna kodin ja työpaikan välisiä matkakustannuksia enemmän kuin 750 euroa, ilmoita verotuksessa kaikki kustannukset. Älä vähennä omavastuuosuutta itse, Verohallinto sanoo tiedotteessa.

Verohallinnon mukaan jokaiselle palkansaajalle myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys.

– Jos sinulle kertyy tulonhankkimismenoja enemmän kuin 750 euroa vuodessa, ilmoita kaikki tulonhankkimismenot verotuksessa. Jos tulonhankkimismenot ovat alle 750 euroa, sinun ei tarvitse ilmoittaa kuluja, Verohallinto opastaa.

Helsinki alkaa jakaa maskeja vähävaraisille

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tiedotustilaisuudessa, että kaupunki jakaa maskeja vähävaraisille. Listat jakelupaikoista ja aikatauluista julkaistaan hänen mukaansa perjantaina.

– Tiettyjen sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakaskohtaamisten yhteydessä maskien jakelu on jo alkanut. Jotta mahdollisimman moni maskien tarpeessa oleva tavoitetaan, kaupunki tekee yhteistyötä seurakuntien ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Lisäksi jakeluun osallistuvat Hurstin apu, Myllypuron elintarvikeapu sekä muita kolmannen sektorin toimijoita, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori kehotti tiedotustilaisuudessa ihmisiä käyttämään maskeja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) suositusten mukaisesti. Vapaavuori nosti esille tilaston, jonka mukaan vain 30 prosenttia HSL:n matkustajista käyttää kasvomaskia THL:n suositusten mukaisesti.

– Maskien käyttö ei ole pakollista, mutta se on järkevää. Se ei aina ole miellyttävää, mutta se on vastuullista. Nimenomaan tällaisilla keinoille voimme välttää sen, että tauti pääsee pahenemaan, jolloin väkisinkin joudutaan mahdollisesti ottamaan käyttöön rankempia rajoituksia, Vapaavuori kertoo.