Syyttäjien mukaan Bosnian teurastajan elinkautista ei saa kumota

Haagin vetoomustuomioistuimen syyttäjien mukaan oikeudella ei ole mitään perusteita kumota Bosnian sodan serbikomentajan Ratko Mladicin, 78, kansanmurhatuomiota. Syyttäjät sanoivat puheenvuorossaan keskiviikkona, että ex-serbikomentaja muun muassa määräsi Srebrenican kansanmurhan.

– Hän käytti komennossaan olevia joukkoja teloittaakseen tuhansia miehiä ja poikia, kiteytti syyttäjä Laurel Baig.

Mladicin puolustuksen mukaan hän ei ollut kansanmurhan aikaan edes Srebrenicassa, joten hän ei voinut määrätä verilöylyä.

Puolustuksen mukaan kansamurhasta olivat vastuussa kostoa janonneet sotilaat, jotka eivät enää olleet esimiehiensä hallittavissa.

"Bosnian teurastajaksi" nimitetyn Mladicin puolustus oli niin ikään vaatinut koko oikeuskäsittelyn siirtämistä, koska Mladic on erittäin huonossa kunnossa.

Mladic tuomittiin vuonna 2017 elinkautiseen vankeuteen kansanmurhasta Srebrenicassa sekä muista vuosien 1992–95 sodassa tehdyistä sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut