Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Marin kertoo saaneensa tiedot Kaipolan tehtaan kannattavuudesta palkansaajaliikkeeltä ja suoraan tehtaalta

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo saaneensa tiedot UPM :n Kaipolan-tehtaan kannattavuudesta palkansaajaliikkeeltä ja suoraan tehtaalta.

UPM:n Pesonen kierteli suoraa vastausta Kaipolan kannattavuudesta Ykkösaamussa: "Liiketoiminta ei ole kannattavaa, eivätkä tehtaat ole kannattavia"

Marinilta kysyttiin tiistaina politiikan toimittajien tilaisuudessa hänen kiivasta keskustelua nostattaneista kommenteistaan, jotka liittyivät UPM:n Kaipolan-paperitehtaan sulkemiseen. Marin arvosteli tehtaan lakkautuspäätöstä toissa viikonloppuna Ylen Ykkösaamun haastattelussa. Hän kysyi ohjelmassa, oliko juuri nyt tarpeen lakkauttaa kannattava tehdas. Tämä herätti myös ihmettelyä siitä, mistä Marin on tiedot saanut, sillä UPM ei ole jakanut tällaista tehdaskohtaista tietoa julkisuuteen.

– Ne perustuvat palkansaajaliikkeeltä saatuihin tietoihin ja myös suoraan tehtaalta saatuihin tietoihin. Olen myös kysynyt UPM:n edustajalta Jämsässä tätä kokonaisuutta, ja hänkään ei kiistänyt sitä, etteikö tehdas olisi ollut kannattava, Marin sanoi.

Pääministeri Sanna Marin Ykkösaamussa UPM:n Kaipolan tehtaasta: Oliko pakko sulkea juuri nyt?

Hallitusta ei varoitettu etukäteen Kaipolan paperitehtaan sulkemispäätöksestä. Marin ei lähtenyt arvioimaan, oliko kertomatta jättäminen jonkinlainen näpäytys hallitukselle.

– Tietenkin jokainen yritys itse arvioi sen, keitä toimijoita haluaa informoida ja millä tavalla. Itse olen kyllä saanut useilta yrityksiltä aikaisemmin varoituksia, kun tämänkaltaisia uutisia on tullut, ja näille keskusteluille yleensä pyritään varaamaan kalenteriin aika ja käymään se tilanne läpi, Marin sanoi.

Hän ei lähtenyt arvioimaan, oliko kertomatta jättäminen jonkinlainen näpäytys hallitukselle. Hän sanoi odottavansa nykyisen syvän kriisin keskellä yhteiskuntavastuuta kaikilta toimijoilta, vaikkakin paperin kysynnän lasku pitkällä aikavälillä on epäilemättä vaikuttanut UPM:n päätökseen.