"Ansaitsen 1 350 euroa kuussa 55-vuotiaana!" – Ranskassa yli 280 ihmistä pidätettiin keltaliivien mielenosoituksissa

Noin 8500 ihmisen kerrotaan osallistuneen mielenosoituksiin lauantaina eri puolilla Ranskaa. Kuva on Pariisista. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö / STT

Eri puolilla Ranskaa pidätettiin lauantaina yli 280 mielenosoittajaa, kertoo muun muassa ranskalaislehti Le Monde . Suurin osa pidätettiin Pariisissa, jossa poliisi myös ampui kyynelkaasua protestoijia kohti. Kyynelkaasua käytettiin myös Lyonissa ja Toulousessa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan mielenosoittajat polttivat roskapönttöjä ja sytyttivät tuleen kaksi autoa.

Maan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan noin 8 500 ihmistä osallistui niin kutsuttujen keltaliivien mielenosoituksiin ympäri maata, AFP kertoo. Ministerin mukaan suurin osa mielenosoituksista sujui rauhanomaisesti.

Pariisin kaduilla mieltään osoitti 2 500 ihmistä. Poliisin mukaan Pariisissa mielenosoituksiin osallistui odotettua vähemmän ihmisiä.

"Ansaitsen 1 350 euroa kuussa 55-vuotiaana!"

Keltaliivit tulivat tunnetuksi pari vuotta sitten, kun mielenosoittajat vastustivat maan hallinnon toimia. Liikkeen mukaan hallinto oli priorisoinut yritysten ja rikkaiden tarpeita tavallisten perheiden sijaan.

– Kyse ei ole keltaliivien paluusta, se on median tulkinta. Meidät on työnnetty kaappeihin, murskattu, hajotettu. Mutta viha on yhä olemassa, Jerome Rodrigues, yksi liikkeen merkittävistä äänistä, sanoi Le Monden mukaan.

– Ansaitsen 1 350 euroa kuussa 55-vuotiaana! Tyttäreni, jolla on kaksi lasta hoidettavana, on menettänyt työnsä koronan takia. En voi edes auttaa häntä! sanoi mielenosoituksiin osallistunut nainen lehdelle.

Le Monde kirjoittaa, että erityisesti suhde väkivallan käyttöön mielenosoituksissa on jakanut keltaliivejä. Kärjistetysti osan mielestä lauluilla ei saada aikaan muutosta. Toiset taas kokevat, että liike muistetaan ainoastaan palavista autoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut