Poliisi epäilee United Brotherhoodin järjestäneen vartijan pahoinpitelyn Riihimäen vankilassa

Poliisi epäilee, että United Brotherhood järjesti vartijan pahoinpitelyn Riihimäen vankilassa keväällä. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Poliisi epäilee rikollisryhmä United Brotherhoodin (UB) järjestäneen ja toteuttaneen vartijan pahoinpitelyn Riihimäen vankilassa toukokuussa.

Poliisin mukaan parikymppinen miesvanki löi aamupalan yhteydessä vartijaa päähän. Vartija sai poliisin mukaan vähäisiä vakavampia vammoja.

Esitutkinnan perusteella näyttää poliisin mukaan siltä, että teon takana on UB. Vartijaa lyönyttä miestä epäillään pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Nelikymppistä miestä epäillään yllytyksestä tekoihin.

Molempia epäillään lisäksi laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta. UB on määrätty väliaikaiseen toimintakieltoon, ja molempien epäillään jatkaneen laittomasti yhdistystoimintaa edustamalla United Brotherhoodia tai toimimalla sen puolesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut