83. Miss Suomi valitaan tänään – finaali lähetetään poikkeuksellisesti keravalaisesta tv-studiosta

Missikeisarinna Sunneva Sjögrén asettautui missifinalistien kanssa kuvaan perjantaina kesken harjoitusten AlfatvTv:n studiolla Keravalla. – Nämä missiehdokkaat ovat kyllä mahtavia, hän kehui. Anton Soinne
Satu Jalo

Satu Jalo

Miss Suomi -kilpailuun on tänä vuonna mahtunut monta poikkeusta.

Keski-Uusimaa pääsee osaksi kauneuskilpailujen näyttämöä koronaepidemian vuoksi. Perinteikkään kauneuskilpailun finaali piti järjestää jo toukokuussa, mutta se päätettiin siirtää syyskuuhun ja paikkaan, jossa sen järjestäminen on mahdollisimman turvallista koronarajoituksista huolimatta.

Tänä iltana AlfaTv:n studiolta Keravalta lähetetään suorana missifinaali, jonka päätteeksi kruunataan 83. Miss Suomi.

Missifinaali kuvataan televisiostudiossa pitkästä aikaa.

– Viimeksi se on kuvattu studiossa ehkä joskus 50–60-luvulla. Viime vuonna esimerkiksi olimme Billnäsin ruukissa, johon olisimme menneet todennäköisesti tänä vuonnakin, jos korona ei olisi sotkenut suunnitelmia, kertoo Miss Suomi -kisoja kymmenen vuotta järjestänyt Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögrén.

AlfaTv on Sjögrénille tuttu yhteistyökumppani. Kanava taltioi paitsi missikilpailun finaalin viime vuonna, tänä vuonna myös 10-osaisen tosi-tv-sarjan Matkalla Miss Suomeksi, jossa on seurattu missien taivalta kohti finaalia.

AlfaTv:n studiolle 1,5 tunnin finaalilähetystä mahtuu seuraamaan 40–50 henkilöä, mikä on noin puolet normaalista.

Korona pitää jännitystä yllä ihan viimeiseen saakka, sillä voi olla, että kaikki finalistit eivät pääse osallistumaan loppuhuipennukseen.

– On selvää, ettei lähetykseen voi osallistua, jos on yhtään sairas tai flunssainen. Kyllähän tämä jännittävää on ollut koko ajan. Olemme koronan vuoksi joutuneet tekemään erityisjärjestelyjä pitkin matkaa.

Finalistit yöpyvät Pescator Villas -huoneistoissa Tuusulassa kaksi yötä. Missit saapuivat majapaikkaansa eilen ja perjantai meni pitkälti harjoitusten merkeissä studiolla.

Myös lauantai on hektinen päivä aamusta iltaan, kun missikandidaatteja valmistellaan illan suoraan lähetykseen.

– Tuomariston haastattelu on kaikille se jännittävin paikka, Sjögrén vakuuttaa.

Normaalisti missit ovat ennen finaalia viimeisen kuukauden kiertueella, mutta tänä vuonna he ovat valmistautuneet koitokseen omissa oloissaan.

Missikeisarinnaksikin kutsuttu Sjögrén taustajoukkoineen on kuitenkin pitänyt misseihin yhteyttä tiiviisti puhelimitse. Heitä on myös valmisteltu kauneuskilpailuun erilaisten valmennusten avulla, joissa korostetaan esiintymisvalmiuksien lisäksi myös henkistä puolta.

Finaalilähetyksen jälkeen misseille järjestetään tänään illanistujaiset.

– Kruunattujen on tietysti oltava paikalla, koska heillä alkavat työt heti seuraavana päivänä, mutta muut saavat halutessaan lähteä kotiin, kisajärjestäjä Sjögrén päättää.

Finaalilähetys näytetään suorana tänään 19.9. AlfaTv:llä klo 20. Sen juontavat Leena Sarvi ja Juha Veli Jokinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.