Tanskassa kirjattiin koronaennätys – liki 600 uutta tartuntaa päivässä

Tanskassa raportoitiin lauantaina aikana peräti 589 uutta koronatartuntaa vuorokauden aikana, kertoivat viranomaiset . Luku on korkein sitten pandemian alun. Todettujen tartuntojen määrää kasvattaa toisaalta se, että testejä tehdään nyt selvästi enemmän kuin keväällä.

Sairaalahoidossa on 62 ihmistä ja heistä neljä tehohoidossa.

Tanskassa on tilastoitu 635 koronaan liittyvää kuolemantapausta. Tartuntoja on ollut liki 22 000. Miljoonaa asukasta kohti Tanskassa on kuollut noin 110 ihmistä.

Tanska on kuluneella viikolla tiukentanut koronarajoituksia, rajoittamalla kokoontumisten kokoa ja ravintoloiden aukioloaikoja. Kaikki ravintolat ja baarit pitää nyt sulkea iltakymmeneltä.

Århusin yliopiston molekyylibiologian professori Rune Hartmann arvioi, että tiukennetut toimet hillitsevät viruksen leviämistä.

– Mutta kestää ainakin viikon ennen kuin näemme vaikutuksen tartuntalukuihin.

Tshekki ja Slovakia eri paria

Suuria tartuntamääriä raportoitiin myös Puolassa, jossa uusia tapauksia kirjattiin 1 002.

– Nämä luvat ovat seurausta siitä, että me näemme ihmisten palanneen normaaliin elämään ja työpaikoilleen, sanoi Puolan terveysministeriön edustaja Wojciech Andrusiewicz.

38 miljoonan asukkaan Puolassa on kirjattu kaikkiaan yli 78 000 tartuntaa. Kuolonuhreja on lähes 2 300.

Slovakiassa, jossa asukkaita on 5,4 miljoonaa, raportoitiin lauantaina ennätys eli 290 uutta tapausta. Tartuntojen määrä on kaikkiaan yli 6 500 eli pari tuhatta vähemmän kuin väkimäärältään samankokoisessa Suomessa. Pääministeri Igor Matovicia patisti kansalaisia olemaan varpaillaan.

– Jos toimimme vastuullisesti, voimme pandemiasta huolimatta elää melko vapaasti, hän kirjoitti Facebookissa.

Slovakia on selviytynyt vähemmällä kuin naapurimaa Tshekki. Vajaan 11 miljoonan asukkaan Tshekissä tartuntoja kirjattiin lauantaina 2 100 ja tapausten määrä on jo yli 47 000. Tshekin ennätyslukema on perjantailta, jolloin kirjattiin yli 3 100 uutta tartuntaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut