Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Katiska-huumejutussa vuorossa Niko Ranta-ahon ja Janne Tranbergin puolustuksen loppulausunnot

Suuressa Katiska-huumejutussa kuullaan tänään loppulausunnot pääsyytettyjen Niko Ranta-ahon ja Janne Tranbergin puolustukselta.

Syyttäjien mukaan Tranberg ja Ranta-aho johtivat Espanjasta käsin doping- ja huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota. Suomeen tuotiin syytteiden mukaan muun muassa kokaiinia ja amfetamiinia. Poliisin esitutkinnan mukaan rikoshyöty nousi yli kymmeneen miljoonaan euroon.

Tammikuun lopulla alkanut oikeudenkäynti päättyy tällä viikolla. Helsingin käräjäoikeuden mukaan tuomion laatiminen vie aikaa jutun laajuuden takia.

Baarien ja yökerhojen koronarajoitukset nousevat taas hallituksen pöydälle

Hallitus kokoontuu iltapäivällä Säätytaloon neuvottelemaan yökerhojen ja baarien koronarajoituksista, koska tautitilanne on pahenemassa eri puolilla maata. STT:n tietojen mukaan yökerhot ja baarit haluttaisiin panna koko maassa nykyistä aikaisemmin kiinni, mutta tiukimmat rajoitukset kohdistettaisiin sinne, missä tautitilanne on vaikein.

Työ- ja elinkeinoministeriön johdolla on selvitetty rajoitusten taloudellisia vaikutuksia ja sitä, miten ravintoloita voisi niiden ahdingossa tukea.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on sanonut, ettei aio esittää nyt ravintoloiden tai yökerhojen sulkemista kokonaan, mutta että senkin pitää olla keinovalikoimassa, jos epidemia kiihtyy seuraavan kuukauden aikana.

Petäjävedellä kadonnut 83-vuotias marjastaja löytyi kuolleena

Keski-Suomen Petäjävedellä kadoksissa ollut 83-vuotias nainen on löytynyt kuolleena, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessa. Kadonneen löysi maanantai-iltana Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koirapartio suhteellisen läheltä naisen kotiosoitetta, poliisi kertoo.

Poliisi tiedotti katoamisesta aiemmin maanantaina. Poliisin mukaan naiseen oli oltu viimeksi yhteydessä lauantaina päivällä. Tuolloin nainen oli kertonut olevansa marjastamassa ja lähdössä sieltä kotiin päin.

Tapauksen selvittäminen jatkuu poliisin mukaan kuolemansyyntutkintana eikä asiasta tiedoteta enempää.

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja kuorma-auton nokkakolarissa Tuusulassa

Yksi ihminen on kuollut liikenneonnettomuudessa Tuusulassa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli henkilöauton ja kuorma-auton nokkakolari.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta Tuusulan itäväylällä hieman ennen yhtätoista maanantai-iltana.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Valtavat metsäpalot uhkaavat Kalifornian viinialueita, kymmenille tuhansille evakuointikäsky

Yhdysvalloissa länsirannikon valtavat maastopalot uhkaavat nyt Kalifornian tunnettuja viinialueita. Ainakin 66 000 ihmistä on määrätty lähtemään kodeistaan palojen takia, kertovat useat yhdysvaltalaiset mediat.

Tulipalot etenevät esimerkiksi Napan ja Sonoman laaksoissa. Tulessa on noin 4 500 hehtaarin kokoinen alue. Wall Street Journal -lehden mukaan kyseessä on toinen laaja palo alueella kolmen vuoden aikana.

Kaliforniassa kärsitään poikkeuksellisen vakavasta metsäpalokaudesta. Palojen takia osavaltiossa on kuollut jo ainakin 26 ihmistä ja palanutta alaa on yli 1,4 miljoonaa hehtaaria.

Palot alkoivat levitä eri puolilla Yhdysvaltojen länsirannikkoa elokuussa.

Amnesty: Tuhansia mielenosoittajia pidätetty ja tuomittu Ranskassa mielivaltaisesti

Ranskassa ihmisten ilmaisun- ja kokoontumisvapauden uhkana ovat lait sekä viranomaistoiminta, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tuore raportti. Raportin mukaan tuhansia mielenosoittajia on Ranskassa pidätetty ja tuomittu hatarin perustein vuosien 2018–2019 aikana.

Mielenosoitukset kiellettiin Ranskassa viime keväänä koronaviruspandemian takia. Kokoontumisvapauden rajoittamisen lisäksi viranomaiset ovat Amnestyn mukaan myös käyttäneet kohtuutonta voimaa mielenosoittajia kohtaan.

Viime vuosina paljon huomiota saaneet niin sanottujen keltaliivien mielenosoitukset alkoivat Ranskassa vuonna 2018.

Jo lähes sata ihmistä kuollut Vuoristo-Karabahin taisteluissa

Vuoristo-Karabahin tuoreimmassa kriisissä on kuollut jo ainakin 95 ihmistä. Alueella on käyty viikonlopusta lähtien raskaita taisteluja. Azerbaidzhanin ympäröimän armenialaisalueen viranomaiset ovat kertoneet ainakin 84 taistelijan saaneen surmansa yhteenotoissa.

Siviilejä on kuollut ainakin 11, heistä yhdeksän Azerbaidzhanin alueella. Azerbaidzhan ei ole toistaiseksi kertonut sotilaiden kuolemista.

Armenian puolustusministeriö sanoi maanantai-iltana, että Azerbaidzhanin joukot olivat aloittaneet laajan hyökkäyksen.

Azerbaidzhan ja Armenia ovat kamppailleet Vuoristo-Karabahista jo kauan ja alueella sodittiin 1990-luvulla.

YK:n turvallisuusneuvosto on kokoontumassa tiistaina hätäkokoukseen alueen tilanteen vuoksi. (Lähde: AFP)

Nelossijoitettu Medvedev putosi Ranskan avoimista ensimmäisellä kierroksella

Tenniksen Ranskan avoimissa nelossijoitetun Venäjän Daniil Medvedevin turnaus tyssäsi miesten kaksinpelissä ensimmäiselle kierrokselle. Medvedev hävisi maanantain myöhäisillassa Unkarin sijoittamattomalle Marton Fucsovicsille luvuin 6–4, 7–6 (7–3), 2–6, 6–1. Neljän erän ottelu kesti yli kolme tuntia.

Maailmanlistan viidentenä olevan Medvedevin taival on katkennut Ranskan avoimissa ensimmäiselle kierrokselle myös kolmena edellisenä vuonna.

Fucsovics kohtaa seuraavaksi Espanjan sijoittamattoman Albert Ramos-Vinolasin. (Lähde: AFP)

Liverpool otti 3-1-kotivoiton Arsenalista

Englannin valioliigassa jalkapallojoukkue Liverpool on voittanut maanantain-illan myöhäisottelussa Arsenalin lukemin 3–1.

Arsenal siirtyi 1–0-johtoon 25. minuutilla Alexandre Lacazetten maalilla. Muutaman minuutin päästä Liverpoolin Sadio Mane kuitenkin tasoitti, ja joukkue siirtyi 34. minuutilla johtoon Andrew Robertsonin maalilla.

Liverpool sinetöi voittonsa, kun varsinainen peliaika oli jo lähellä päätöstään. Diogo Jota sai pallon Arsenalin verkkoon 88. minuutilla.