Donald Trumpilla on todettu koronavirustartunta, myös Melania on saanut tartunnan

Valkoisen talon lääkärien mukaan presidenttipari voi hyvin.

Yhdysvaltain presidenttiparilla on molemmilla todettu koronatartunnat. Andrew Caballero-Reynolds

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentillä Donald Trumpilla ja hänen vaimollaan Melanialla on koronavirustartunta. Presidentti kertoi Twitterissä, että he jäävät karanteeniin välittömästi.

Valkoisen talon lääkäreiden mukaan kummatkin voivat hyvin. Pariskunta jää eristykseen Valkoiseen taloon. Trumpin kampanjamatka Floridaan on peruttu.

Presidentti ei toistaiseksi ole kertonut, kuinka pitkäksi aikaa hän aikoo eristäytyä.

Trump jatkaa virkavelvollisuuksiensa hoitoa Valkoisesta talosta koronavirustartunnasta huolimatta. Presidentin lääkärin Sean Conleyn mukaan Trump aikoo jatkaa presidentin tehtävien hoitoa "keskeytyksettä".

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta. Hän matkusti Trumpin mukana presidentin lentokoneessa vaaliväittelyyn Clevelandiin tiistaina.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Osakekurssit painuivat laskuun heti sen jälkeen kun presidentti oli kertonut tartunnastaan. Dow Jones -indeksi laski 1,7 prosenttia ja S&P -indeksi hieman vähemmän, 1,6 prosenttia. Japanin jeni kurssi vahvistui suhteessa dollariin.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan. Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.

Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.

Britannian Boris Johnson palasi töihin ja valitteli pitkää poissaoloaan

Berlusconi selvisi koronasta ja pääsi sairaalasta

Bolsonaron koronatesti jälleen positiivinen – pidentää karanteeniaan

Belgian prinssillä koronavirustartunta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut