MTV: Pekka Katajan murhan yrityksestä epäiltynä kolmaskin mies

Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillään kolmattakin miestä. Agata Anttonen

Iiro-Matti Nieminen

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillään kahden vangitun miehen lisäksi kolmattakin miestä, kertoo MTV. Keskusrikospoliisi vahvistaa asian MTV:lle.

MTV:n tietojen mukaan kolmas epäilty on ollut kiinni otettuna, mutta häntä ei ole vangittu. MTV:n tietojen mukaan kolmaskin epäilty on suomalainen ja hän on tuntenut vangittuna olevat Teemu Torssosen ja Tero Ala-Tuuhosen.

Kataja joutui epäillyn murhan yrityksen uhriksi kotonaan Jämsänkoskella heinäkuussa. Kataja on kertonut, että kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä.

MTV:n mukaan KRP pitää mahdollisena, että Katajan murhan yritykseen osallisia henkilöitä on nyt epäiltynä olevien kolmen lisäksi vielä lisää. STT ei ole tavoittanut tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Kaksi epäiltyä vangittiin syyskuun alussa

Torssonen ja Ala-Tuuhonen vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä murhan yrityksestä syyskuun alussa.

Torssonen on Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Ala-Tuuhonen tunnetaan toiminnastaan suomalaisessa äärioikeistossa. Hän on muun muassa Kansallismielisten liittouman puheenjohtaja.

Kataja on sanonut uskovansa, että heinäkuisella väkivallanteolla oli sekä henkilökohtainen että poliittinen motiivi. Kataja oli mukana estämässä, ettei Torssonen päässyt perussuomalaisten ehdokkaaksi viime eduskuntavaaleissa Keski-Suomessa.

– Piirihallitus minun esityksestäni päätti, että Torssosta ei oteta, Kataja sanoi STT:lle syyskuussa.

Torssonen erotettiin perussuomalaisten jäsenyydestä viime vuonna.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut