Yle: Sibelius-Akatemiassa useita seksuaalisia häirintätapauksia viime vuosina

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä on puututtu opettajien seksuaaliseksi häirinnäksi luokiteltavaan käytökseen useasti parin viime vuoden aikana, kertoo Yle . Oppilaisiin kohdistuneita tapauksia on yhteensä seitsemän, joista tuoreimmat ovat tältä vuodelta.

Vuosien 2018–2020 aikana tapauksissa on ollut osallisena seitsemän opettajaa, kertoo Ylelle Sibelius-Akatemian dekaani ja tuleva Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén. Opettajille on osoitettu tapauksista sanktioita, joista lievimmät ovat puheeksi ottamisia. Kolmesta tapauksesta on annettu varoituksia, ja yksi on johtanut irtisanomiseen.

Image-lehti kertoi viime helmikuussa seksuaalisen häirinnän jatkuneen jo pitkään Sibelius-Akatemiassa. Hildén arvioi tapauksia tulleen viime aikoina esille aiempaa enemmän, koska yliopistossa on pyritty laskemaan ilmoittamiskynnystä.

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa puolestaan on Ylen haastatteleman dekaanin Maarit Ruikan mukaan tullut kahden viime vuoden aikana ilmi muutamia epäasiallisen kohtelun tapauksia. Dekaani ei yksityisyydensuojan vuoksi avaa tapauksia enempää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut