Palkittu keittiömestari Matti Jämsén kuoli 41-vuotiaana

Keittiömestari Matti Jämsén työskenteli urallaan useissa huippuravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa, G.W. Sundmansissa sekä Die Quadriga -ravintolassa Berliinissä. MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

STT

Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti, keittiömestari Matti Jämsén on kuollut. Hän kuoli 41-vuotiaana keskiviikkona 14. lokakuuta lyhyen sairauden jälkeen.

Jämsén työskenteli urallaan useissa huippuravintoloissa, kuten Chez Dominiquessa, G.W. Sundmansissa sekä Die Quadriga -ravintolassa Berliinissä.

Jämsén voitti Vuoden kokki -kilpailun vuonna 2005. Hän edusti Suomea Bocuse d’Or -kilpailussa eli joka toinen vuosi järjestettävissä kokkien maailmanmestaruuskisoissa kahdesti ja toimi myös Suomen joukkueen valmentajana. Vuonna 2015 hän sijoittui kisassa neljänneksi.

Jämsén johti kilpailutoimintaa Bocuse d’Or Academy Finlandin presidenttinä vuodesta 2017. Hän oli tänä vuonna perustamassa Bocuse d’Or Academy Finland ry:tä, jossa hän toimi yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana, järjestö kertoi tiedotteessaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut