Yön uutiskooste: Samu Haberilla ja Paula Myllyojalla oireettomat koronatartunnat – YK täyttää 75 vuotta

Samu Haberille koronatartunta tuli yllätyksenä. All Over Press

KOONNEET: Mari

Ensi yöksi tarjolla on tuntia pidemmät yöunet – talviaika alkaa

Ensi yönä tasan neljältä kelloja siirretään taas tunnilla taaksepäin. Näin siirrytään kesäajasta talviaikaan eli niin kutsuttuun normaaliaikaan.

Viisareiden siirtelemistä jatketaan todennäköisesti vielä pitkään, koska aloite siitä luopumisesta ei ole edennyt EU:n päätöksentekokoneistossa.

Euroopan komissio on ehdottanut kesäajasta luopumista, ja Euroopan parlamentti äänesti asian puolesta viime vuonna. Muutos ei ole kuitenkaan edennyt sen pidemmälle, koska EU-maita edustava neuvosto ei ole käsitellyt asiaa.

Viikonloppuna voidaan nauttia melko mukavista ulkoilusäistä

Viikonloppuna ulkoilua harrastaville on luvassa melko mukavat säät.

Lauantaiaamu on poutainen maan etelä- ja keskiosissa, kun taas Lapissa saadaan lumikuuroja. Pohjois-Lapissa on ehkä jatkuvampaakin lumisadetta, kertoo päivystävä meteorologi Vilma Kangasaho Ilmatieteen laitokselta.

Iltapäivä on maan etelä- ja keskiosassa edelleen poutainen, joskin pilvisyys on paikoin aika runsasta. Lapissa voi tulla edelleen lumikuuroja.

Lauantai-iltana saattaa tulla etelään vesisateita lounaasta alkaen.

Sunnuntaina iltapäivällä voidaan nauttia melko poutaisesta säästä koko maassa.

Samu Haberilla koronavirustartunta – tartunta tuli oireettomalle muusikolle yllätyksenä

Muusikko Samu Haber on saanut koronavirustartunnan. Sunrise Avenue -yhtyeestä tuttu Haber kertoo asiasta kuvapalvelu Instagramissa.

Haber kertoo, että positiivinen tulos tuli hänelle yllätyksenä. Hänellä ei ollut ollut virusoireita ja että hän tuntee olonsa normaaliksi.

Suomalainen televisio-ohjelma oli pyytänyt häntä menemään testiin turvallisuussyistä ennen vierailuaan, Haber kertoo tilillään.

Muusikko kertoo olevansa karanteenissa ja seuraavansa viranomaisten ohjeita.

Tartunnasta uutisoivat aiemmin Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Trump aikoo äänestää lauantaina Floridassa

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump aikoo suunnata vaaliuurnille Floridassa lauantaina paikallista aikaa. Trump otti äänestyssuunnitelmansa esille kampanjatilaisuudessa Floridan The Villagesissa, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Valkoinen talo kertoi jo torstaina, että Trump aikoo äänestää ennakkoon kotiosavaltiossaan. New Yorkissa asunut Trump vaihtoi Floridan kotiosavaltiokseen vasta viime vuonna.

Vaalitilaisuudessa Trump painotti, ettei äänestä postitse. BBC:n mukaan Trump on äänestänyt aiemmin postitse ainakin kolmissa vaaleissa. Näissä vaaleissa Trump on kuitenkin pyrkinyt jatkuvasti kyseenalaistamaan postiäänestyksen luotettavuutta.

Johnson & Johnson valmistautuu jatkamaan koronarokotetestausta – testaus keskeytettiin vapaaehtoisen sairastuttua

Yhdysvalloissa lääkejätti Johnson & Johnson kertoo valmistautuvansa koronavirusrokotetestauksen jatkamiseen.

Washington Post kertoo, että testaus keskeytettiin aiemmin tässä kuussa väliaikaisesti, kun yksi testaukseen osallistujista sai sairauskohtauksen. Lehti kirjoittaa nimettöminä pysyviin lähteisiinsä viitaten, että riippumattoman komitean mukaan kohtaus ei liittynyt rokotteeseen.

Yhtiö kertoo, että se on aikeissa jatkaa rekrytointia kolmannen vaiheen testaukseen, joka alkoi syyskyyn lopulla. Tarkoituksena on, että vaiheen testauksessa olisi mukaan 60 000 osallistujaa. (Lähde: AFP)

YK perustettiin 75 vuotta sitten

Tänään YK:n päivänä tulee kuluneeksi tasan 75 vuotta Yhdistyneiden kansakuntien perustamisesta. Maailmanjärjestö syntyi San Franciscossa 24. lokakuuta vuonna 1945, kun YK:n peruskirja astui voimaan riittävän monen jäsenvaltion vahvistettua sen.

YK:ssa on tällä hetkellä 193 jäsentä. Suomi liittyi maailmanjärjestöön joulukuussa 1955.

Varsinaisen YK:n lisäksi laajaan YK-järjestelmään kuuluu useita erityisjärjestöjä, rahastoja ja ohjelmia. Näistä yksi on tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saanut Maailman elintarvikeohjelma WFP.

Naisten jalkapallon A-maajoukkueen pelaajalla koronatartunta

Naisten jalkapallon A-maajoukkueen pelaajalla Paula Myllyojalla on todettu koronatartunta, kertoo Suomen palloliitto nettisivullaan.

Myllyoja sai tiedon positiivisesta testituloksesta perjantaina. Hän on ollut ja on edelleen liiton mukaan oireeton.

Myllyoja hakeutui ylimääräiseen testiin, kun selvisi, että hänen seurajoukkueessaan Pink Barissa oli todettu koronatartunta. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut viime viikonloppuna.

Myllyoja oli liiton mukaan saanut aiemmin negatiivisen testituloksen tämän viikon tiistaina tehdyssä testissä.

Suomen joukkue valmistautuu parhaillaan kohtaamaan Skotlannin tiistaina EM-karsintaottelussa Helsingissä.

Bamford iski Leedsille hattutempun, Aston Villa jäi maaleitta

Patrick Bamford iski Leedsille hattutempun, kun joukkue kohtasi jalkapallon Englannin valioliigassa Aston Villan myöhään perjantaina.

Aston Villa hävisi kotikentällään Birminghamissa luvuin 0–3. Joukkue oli aloittanut valioliigakauden tyylikkäästi voittaen neljä edellistä peliään.

Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen hyökkääjä Bamford teki ensimmäisen maalinsa pelin 55. minuutilla. Parinkymmenen minuutin päästä maaleja oli kasassa kolme.

Mojova voitto nosti Leedsin sarjataulukon kolmoseksi 10 pisteellä. Sen edellä ovat sarjaa johtava Everton 13 pisteellä sekä 12 pistettä kerännyt Aston Villa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut