YK:n pääsihteeri: Luotamme Pohjoismaihin ilmastonmuutoksen torjunnassa

Guterres kehotti Pohjoismaita työskentelemään EU:ssa sen puolesta, että unionin jäsenmaat joulukuun huippukokouksessa hyväksyvät tavoitteen vähentää päästöjä 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. AFP / LEHTIKUVA

STT

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoo maailmanjärjestön luottavan Pohjoismaihin taistelussa ilmastonmuutoksen ja koronaviruksen torjumiseksi. Guterres puhui tiistaina Pohjoismaiden neuvoston virtuaaliselle huippukokoukselle, johon osallistuivat kaikkien viiden maan pääministerit.

Guterres kehotti unioniin kuuluvia Pohjoismaita työskentelemään EU:ssa sen puolesta, että jäsenmaat joulukuun huippukokouksessa hyväksyvät tavoitteen vähentää päästöjä 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Tämän tavoitteen tulee olla minimi kaikille Pohjoismaille, hän sanoi.

– Tällä hetkellä emme ole oikeilla raiteilla. On välttämätöntä, että jälleenrakennamme taloutemme pandemian jälkeen tehokkailla ilmastotoimilla, jotka luovat miljoonia työpaikkoja ja edistävät puhtaampaa teknologiaa, Guterres sanoi puheessaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut