Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Fitch piti Suomen luottoluokituksen ennallaan ja näkymät vakaina

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina. Suomen valtion luottoluokitus pysyi Fitchillä ennallaan eli tasolla AA+.

Luottoluokituslaitos vahvisti arvionsa myöhään perjantaina Suomen aikaa.

Fitchin mukaan taantuma vaikuttaa jäävän Suomessa ennakoitua pienemmäksi. Kesäkuussa Fitch arvioi Suomen bruttokansantuotteen supistuvan 6,1 prosenttia tänä vuonna. Nyt sen arvio supistumisesta on 4,3 prosenttia.

Ensi vuodelle Fitch ennakoi maltillista 2,7 prosentin kasvua ja 2,1 prosentin kasvua vuodelle 2022. Luottoluokittajan mukaan ennustetta voivat kuitenkin horjuttaa Euroopassa viime aikoina jyrkästi nousseet koronavirustartuntojen määrät. Uudet aukiolo- ja liikkumisrajoitukset voivat heikentää sekä Euroopan että Suomen talouden toipumista.

Fitch pitää myönteisenä Suomen poliittista päätöksentekokykyä ja pitkäaikaista sitoutumista rakenteellisiin muutoksiin.

Fitch muutti Suomen luokituksen näkymät myönteisistä vakaiksi tammikuussa. Edellisen kerran Fitch arvioi Suomen luokitusta kesäkuussa.

Keskeisistä luottoluokittajista S&P Global Ratings piti syyskuussa Suomen luottoluokituksen ennallaan tasolla AA+. Myös se katsoi talouden näkymien olevan vakaat. Heinäkuussa puolestaan luottoluokittaja Moody's piti Suomen luottoluokituksen ennallaan toiseksi korkeimmalla tasolla Aa1. Myös sen luokituksessa näkymät olivat vakaat.