Suomessa 293 uutta koronatartuntaa ja kaksi virukseen liittyvää kuolemantapausta

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana 16 930 koronavirustartuntaa. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 293 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). THL korjasi aiemmin kerrottua lukua iltapäivällä.

Viimeisten kahden viikon aikana Suomessa on vahvistettu yhteensä 2 859 tartuntaa, mikä on 163 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tuolloin vahvistettiin yhteensä 3 022 tartuntaa.

Yhteensä Suomessa on vahvistettu pandemian aikana 16 930 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä uusia kuolemantapausia on raportoitu puolestaan kaksi, THL kertoo. Yhteensä Suomessa on nyt raportoitu 361 virukseen liittyvää kuolematapausta.

Sairaalahoidossa olevia on tällä hetkellä 65, mikä on viisi vähemmän kuin maanantaina, jolloin sairaalahoidossa olevien määrästä kerrottiin edellisen kerran. Tehohoitoa tarvitsevia potilaita on 15, mikä on kaksi enemmän kuin maanantaina.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset ja sairaala- sekä tehohoidossa olevien määrät kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoilla todettu tartuntoja

Turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoilla on todettu koronavirustartuntoja sekä tartunnalle altistumisia, kertoo Turun kaupunki. Tartunnan saaneita on kaupungin mukaan parikymmentä.

Tartunnan saaneiden ja altistuneiden joukossa on Turun yliopiston, Turun ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin opiskelijoita. Opiskelijat asuvat Turussa.

Tartunnat tai altistumiset eivät tämänhetkisen tiedon perusteella liity opiskelijoiden toimimiseen kampuksilla.

Tartuntatautiviranomainen ja Tyks selvittävät altistumisketjuja. Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä, ja heille annetaan ohjeet karanteenista ja eristyksestä.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi viikoittaisessa infotilaisuudessaan, että koronatilanne on heikentynyt entisestään. Kaupungissa ollaan kuitenkin vielä kiihtymisvaiheessa.

Tiistaina Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä suositti, että toisen asteen ammatilliset oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen kahdeksi viikoksi mahdollisimman pian.

Turun ammatti-instituutti siirtyy kahdeksi viikoksi etäopetukseen ensi maanantaina. Etäopetukseen siirtyy kaikkiaan noin 4 500 opiskelijaa.

Aiemmin kaupungissa oli siirretty peruskoulun oppilaita etäopetukseen Aunelan, Nummenpakan, Rieskalähteen ja Varissuon kouluissa.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 16.09: Uusia koronatartuntoja on raportoitu 293, ei 265 kuten THL aiemmin kertoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut