Suomi vastaanottaa ensi vuoden pakolaiskiintiössä 1 050 ihmistä

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) vetämä työryhmä päätti tänään, mistä pakolaisryhmistä Suomi ottaa ihmisiä vastaan. Asia selviää oikeusministeriön tiedotteesta.

Nyt linjatuissa ryhmissä on mukana kaiken kaikkiaan 250 kongolaista pakolaista, 550 syyrialaista ja 130, jotka on evakuoitu Libyasta Ruandaan tai Nigeriin. Suomi on tämän lisäksi valmis vastaanottamaan 120 pakolaista ilman kansalaisuus- ja aluerajausta. Luku sisältää myös hätätapaukset.

Nyt linjatut pakolaisryhmät edustavat samoja ryhmiä, joita Suomi on vastaanottanut viime vuosina. Samojen ryhmien vastaanottaminen mahdollistaa aiempien kokemusten hyödyntämisen ihmisten auttamisessa.

Kiintiöpakolaisten valitsemisen ensisijainen tapa on edelleen Maahanmuuttoviraston, suojelupoliisin ja kotouttamisen asiantuntijoiden tekemät haastattelut lähtömaissa. Koronavirustilanteen vuoksi valintoja voidaan tehdä myös hyödyntäen muita tapoja. Eduskunta päättää asiasta lopullisesti joulukuussa talousarvion vahvistamisen yhteydessä.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut