Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Saksassa uudet ennätykset koronatartunnoissa, toinen aalto kiertää Italiassa

Yhdysvalloissa on ylittynyt 120 000 uuden päivittäisen koronavirustartunnan raja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa on ylittynyt 120 000 uuden päivittäisen koronavirustartunnan raja, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta. Uusia tartuntoja on 123 085, mikä on uusi päivittäinen ennätys Yhdysvalloissa.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia oli 1 226. Yli tuhat kuolemaa on raportoitu myös kahtena edellisenä päivänä.

Edellinen ennätys oli vuorokautta aiemmin, jolloin uusia tartuntoja oli todettu 99 660.

Tartunnat raportoitiin 24 tunnin ajanjaksolla keskiviikkoillan ja torstai-illan välillä. Yli 9,6 miljoonaa yhdysvaltalaista on saanut koronavirustartunnan, ja virukseen liittyviä kuolemia on lähes 235 000.

Joidenkin osavaltioiden terveysviranomaiset ovat jo varoittaneet, että talven flunssakauden alkaminen yhdessä pandemian jatkumisen kanssa saattaa venyttää sairaanhoitojärjestelmiä äärimmilleen tai jopa katkeamispisteeseen.

Pandemia on myös iskenyt lujaa Yhdysvaltojen talouteen aiheuttamalla historiallisen taantuman ja sysäämällä kymmeniä miljoonia ihmisiä työttömiksi.

Venäjän ja Saksan koronatilanne pahenee edelleen, ennätys uusissa tartunnoissa

Sekä Venäjällä että Saksassa vuorokaudessa rekisteröityjen uusien koronatartuntojen määrä on noussut ensi kertaa yli 20 000 rajan. Venäjällä uusia tartuntoja kirjattiin vajaat 20 600, Saksassa noin 21 500.

Venäjän koronatilanne on edelleen paha Moskovassa, mutta suurin osa uusista tartunnoista rekisteröidään nyt pääkaupungin ulkopuolella Venäjän alueilla.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia kirjattiin vuorokaudessa 378 kappaletta. Näin ollen virallinenkin kuolemien määrä epidemian aikana nousee Venäjällä jo lähes 30 000:een. Saksassa kuolleiden kokonaismäärä on alhaisempi, reilut 11 000.

Worldometer-sivuston mukaan miljoonaa asukasta kohden Venäjällä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin nyt 205 ihmistä. Saksassa vastaava suhdeluku on sivuston mukaan 133, Suomessa 65.

Toinen aalto kiertää Italiaa

Italiassa tiukat koronarajoitukset palaavat viidellä alueella Pohjois-Italiassa ja lisäksi maan eteläkärjen Calabriassa, joissa asuu noin 16 miljoonaa ihmistä. Kaikki ei-välttämättömät liikkeet alueilla suljetaan.

Milanossa kadut ovat jo hiljentyneet.

– Asiakkaani ovat hyvin peloissaan. Viime viikolla minulla oli vain yksi tai kaksi asiakasta päivässä, joten auki pysymisestä ei ole minulle iloa. Kukaan ei liiku ulkona, toimistot ovat tyhjillään, sanoi kaupungissa asuva parturikampaaja Francesco Puccio AFP:lle.

Asiantuntijoiden mukaan koronaviruksen toinen aalto ravistelee nyt maata, ja sairaaloiden tehohoitoyksiköt ovat monin paikoin täyttymässä huolestuttavaa vauhtia.

Italiassa todettiin torstaina 445 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja lähes 35 000 uutta tartuntaa. Johns Hopkinsin seurannan mukaan Italiassa on todettu kaikkiaan lähes 825 000 tartuntaa ja yli 40 000 kuolemantapausta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut