Iltalehti: Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny yritti piilottaa jättitulonsa

Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny toimi aiemmin Vapon toimitusjohtajana. Sauvo Jylhä

Katri Nieminen

Iltalehti kertoo, että huonosta maineesta kärsineen sähkönjakeluyhtiö Carunan toimitusjohtajan Tomi Yli-Kyynyn tulot olivat viime vuonna lähes 800 000 euroa, mutta hänen nimeään ei löydy verottajan tiedotusvälineille toimittamista tiedoista.

Tämä tarkoittaa sitä, että Yli-Kyyny pyysi Verohallintoa poistamaan nimensä yli 100 000 euroa ansainneiden listalta, johon esimerkiksi Iltalehden verokoneen tiedot pääosin perustuvat.

Yli-Kyynyn verotettavat ansiotulot olivat viime vuonna 514 000 euroa ja pääomatulot 250 000 euroa – hän ansaitsi siis yhteensä 764 000 euroa.

Yli-Kyynyn mielestä verotulojen julkaiseminen ei ole "tarpeellista".

Tällä hetkellä Yli-Kyyny toimii SRV:n hallituksen puheenjohtajana ja istuu Fennian hallituksessa. Yli-Kyyny on toiminut aiemmin myös Vapon toimitusjohtajana.

Toissa vuonna Caruna maksoi Yli-Kyynylle 410 000 euroa, joten hänen palkkansa ja muut lyhytaikaiset työsuhde-etuudet nousivat vuodessa lähes 20 prosenttia.

Siirry verokoneeseen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut