Husin tekstinkäsittelypalveluita koskevat yt-neuvottelut päättyivät – 150 henkilön työsuhde päättyy

Toimialajohtaja Tuula Lasanderin mukaan automaattisen puheentunnistusjärjestelmän käyttöönotto on vähentänyt tekstinkäsittelyn tarvetta Husissa hyvin voimakkaasti. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin tekstinkäsittelypalveluita koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena 150 henkilön työsuhde päättyy Hus Asviassa. Alustava arvio vähennystarpeesta oli jopa 180 henkilöä.

Hus Asvian toimialajohtaja Tuula Lasanderin mukaan automaattisen puheentunnistusjärjestelmän käyttöönotto on vähentänyt tekstinkäsittelyn tarvetta Husissa hyvin voimakkaasti.

Vuonna 2019 käyttöönotettu automaattinen puheentunnistusjärjestelmä muuntaa lääkärin sanelun suoraan tekstiksi. Automaattisen puheentunnistuksen käyttöaste on Lasanderin mukaan tällä hetkellä jo 80 prosenttia.

– Digitaalinen murros tapahtui tekstinkäsittelyssä erittäin nopeasti, Lasander sanoo Husin tiedotteessa.

Yt-neuvottelut tekstinkäsittelypalveluissa alkoivat jo viime maaliskuussa. Vähennystarpeen määrä riippui osaltaan myös potilastietojärjestelmä Apotin käyttöönoton etenemisestä.

Lasanderin mukaan kaikille neuvottelujen piirissä olleille tarjottiin muuntokoulutusta, minkä seurauksena vähennystarvetta voitiin jonkin verran pienentää.

Hus Asvia on terveydenhuollon tukipalveluyksikkö ja osa Hus-kuntayhtymää. Se tuottaa Husille laitoshuoltopalveluja, potilas- ja henkilöstöruokailupalveluja, asiointi-, osastonsihteeri- ja tekstinkäsittelypalveluja sekä henkilöstö- ja talouspalveluja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut