Armeniassa pidätettiin kymmenen oppositiopoliitikkoa tulitaukosopimuksen jälkeisten levottomuuksien vuoksi

Armeniassa pidätettiin torstaina kymmenen oppositiopoliitikkoa Azerbaidzhanin kanssa solmitun tulitaukosopimuksen jälkeisten levottomuuksien vuoksi.

Pidätysten peruste oli syyttäjien mukaan "laittomat väkivaltaiset joukkolevottomuudet".

Tuhannet ihmiset osoittivat keskiviikkona mieltään Vuoristo-Karabahin tulitaukoa vastaan Armenian pääkaupungissa Jerevanissa. Mielenosoittajat kutsuivat tulitaukosopimuksen allekirjoittanutta pääministeriä Nikol Pashinjania petturiksi.

Jos pidätetyt tuomitaan, heitä voi odottaa jopa kymmenen vuoden vankilatuomio. Pidätettyjen joukossa ovat näkyvät oppositiohahmot Gagik Tsarukjan ja Ishkhan Sagateyan.

Yli sata ihmistä otettiin Armenian poliisin mukaan kiinni jo keskiviikkona, mutta heidät päästettiin jo samana päivänä vapaaksi.

Mielenosoituksia on suunniteltu Jerevanissa myös torstaille.

Alueluovutuksia Azerbaidzhanille

Pääministeri Pashinjan ilmoitti Venäjän välittämästä tulitaukosopimuksesta Azerbaidzhanin kanssa tiistaina.

Venäjän välittämä sopimus on nimetty "rauhansopimukseksi", mutta se ei kuitenkaan ota kantaa Vuoristo-Karabahin tulevaan poliittiseen asemaan.

Sopimus oli merkittävä voitto Azerbaidzhanille, joka saa pitää sodassa valtaamansa alueet. Niiden lisäksi myös alueita Vuoristo-Karabahin ulkopuolella siirtyy Armenialta Azerbaidzhanille.

Vuoristo-Karabahin viikkoja jatkuneissa taisteluissa on kuollut yli 1 400 ihmistä ja kymmenettuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut