Sekä Nordean että OP:n palveluissa katkoja myöhäisillan ja huomisen aikana

Nordean laaja palvelukatko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Sekä Nordean että OP :n eri palveluissa on luvassa katkoja viikonlopun aikana.

OP:lla käyttökatko koskee verkkopalveluita. Katkon on määrä alkaa tänään lauantaina kello 23 ja päättyä huomenna kello kuudelta aamulla. Poissa käytöstä kyseisellä aikavälillä ovat mobiilipalvelut, Op.fi-palvelu, verkkomaksamisen palvelut, tunnistautuminen OP:n tunnuksilla viranomaisten palveluihin sekä yrityksen pankkiyhteyskanava.

OP:n mukaan korttimaksujen muun muassa kaupoissa sekä käteisnostojen automaateilta ja kauppojen kassoilta on määrä toimia normaalisti.

Nordean laaja katko alkaa kestää sunnuntain

Laaja katko Nordean pankkipalveluissa alkaa puolestaan sunnuntain puolella kello 01.00. Katko kestää koko sunnuntain ja vaikuttaa pankkiasiointiin.

– Katkon syynä on Nordean tietojärjestelmille tehtävät välttämättömät muutos- ja ylläpitotyöt, joiden myötä varmistamme asiakkaille laadukkaat palvelut myös tulevaisuudessa, Nordean sivuilla kerrotaan .

Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu.

Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän noin kello 21.00 sunnuntaina ja muiden palveluiden osalta noin kello 24.00.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut