Uudenmaan tiukentunut koronakuri alkaa tänään – Husin alueella kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet kielletty

Uudenmaan tiukentunut koronakuri alkaa tänään. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti perjantaina, että se kieltää maanantaista lähtien kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella.

Kielto on voimassa kolme viikkoa.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Kielto tulee voimaan, sillä pääkaupunkiseutu on koronan leviämisvaiheessa.

Lisäksi pääkaupunkiseudulla keskeytetään tästä päivästä eteenpäin kaupunkien hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä tuona ajanjaksona.

Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Uimahallien kävijämäärää rajoitetaan

Uimahallien kävijämäärä rajoitetaan puoleen normaalista ja pukukaapeista puolet suljetaan. Kaupungin kuntosalit pidetään auki, mutta rajoitetuilla asiakasmäärillä.

Ohjattuja tunteja kuitenkin jatketaan rajatuilla asiakasmäärillä, jos riittävät turvavälit pystytään pitämään. Myös kuorolaulu on sallittua, jos turvavälit pysyvät.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja ykkösdivisioonan tasoista kilpailutoimintaa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Kasvomaskit naamalle myös yläkouluissa

Kasvomaskien käyttöä suositellaan pääkaupunkiseudulla yläkouluissa maanantaista alkaen toistaiseksi. Kasvomaskia suositellaan käytettävän myös työpaikoilla liikuttaessa. Suositus koskee niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin työpaikkoja.

Varhaiskasvatuksen henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan.

Lisäksi toisen asteen etäopetuksen vuorottelua lisätään toistaiseksi. Lukioissa ollaan muuten lähiopetuksessa, mutta ikäluokka kerrallaan viikon jaksoissa etäopetuksessa.

Ammatillisessa opetuksessa on kerrallaan kolmasosa oppimisyhteisön ryhmistä lähiopetuksessa viikon jaksoissa. Oppilaat saavat tähän tarkemmat ohjeet.

Toisella asteella maskisuositus on jo voimassa sekä oppilailla että opettajilla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut