Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ranskassa poliisi käytti kyynelkaasua pääkaupungin keskustaan muodostuneen siirtolaisleirin hajottamiseksi

Ranskassa poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen maan pääkaupungin Pariisin keskustaan muodostuneen siirtolaisleirin. Leirille oli evakuoitu satoja pakolaisia väliaikaisista suojista.

Vapaaehtoiset olivat auttaneet pystyttämään noin 500 sinistä telttaa keskustassa sijaitsevalle Place de la Republique -aukiolle myöhään maanantai-iltana. Teltat täyttyivät nopeasti, valtaosa paikalle tulleista siirtolaisista oli Afganistanista.

Noin tuntia myöhemmin poliisi saapui hajottamaan leirin. Poliisi oli muun muassa yrittänyt ottaa telttoja mukaansa, vaikka niissä oli vielä ihmisiä sisällä.

– He ovat liian väkivaltaisia, sanoi 34-vuotias afgaani Shahbuddin sen jälkeen, kun hänet oli ajettu ulos teltastaan.

– Me vain haluamme katon päämme päälle.

Myöhemmin poliisi käytti kyynelkaasua ajaakseen loput siirtolaisista Pariisin kaduille.

Siirtolaiset oli evakuoitu noin viikko sitten väliaikaisista suojista Pariisin pohjoisosissa sijaitsevalta Saint-Denis'n esikaupunkialueelta. Heille ei kuitenkaan ollut järjestetty toista sijoituspaikkaa.

Sisäministeri kuvaili tapahtunutta tyrmistyttäväksi

Pariisin pormestarin edustaja Ian Brossart suomi sitä, että lainvalvonta oli puuttunut "sosiaaliseen tilanteeseen". Brossart on Pariisissa vastuussa asumisesta, hätätilamajoituksesta ja siirtolaisten suojaamisesta.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin kuvaili myöhemmin leirin hajottamisesta otettujen kuvien olevan tyrmistyttäviä. Hän kertoi pyytäneensä kaupungin poliisia esittämään raportin tapahtumien kulusta.

Pariisi on keskeinen pysähdyspiste Eurooppaan kulkevalla siirtolaisreitillä. Ympäri kaupunkia muodostuu toistuvasti telttaleirejä, jotka poliisi tavallisesti repii alas paria kuukautta myöhemmin.

Ranskan hallitus hyväksyi tuoreeltaan muunnellun turvallisuuslain, joka rajoittaa työtään julkisilla paikoilla tekevien poliisien kasvot esittävien kuvien tai videoiden levittämistä.

Median ammattiliittojen mukana tämä voi tarjota poliisille mahdollisuuden rajoittaa toimittajien työtä ja mahdollisesti estää heitä dokumentoimasta turvallisuusjoukkojen tekemiä väärinkäytöksiä.